DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Még három győzelmet jósol Verstappennek a Honda

A Red Bull motorpartnerének ügyvezető igazgatója három pályát nevezett meg a hátralévő hatból, ahol mindenképp a holland sikerére számít – igaz, a maradék háromból kettő ismeretlen terep.

Hat verseny van még hátra a 2021-es Formula-1-es szezonból, Max Verstappen pedig hat ponttal vezet az összetettben Lewis Hamilton előtt. A legutóbbi Török Nagydíjon a Mercedes egyértelműen erősebbnek tűnt a Red Bullnál, de egyáltalán nem biztos, hogy ez a hátralévő versenyeken is így lesz: bár a most következő USA GP-n általában erősek szoktak lenni Hamiltonék, Verstappen így sem feltartott kezekkel utazik Austinba, utána pedig Mexikóban és Interlagosban is őt tartják inkább esélyesnek.

Ez utóbbi állítással egyetért Masashi Yamamoto, a Red Bull motorpartnerének, a Hondának az ügyvezető igazgatója is, aki arra számít, hogy még ezen kívül is lesz egy pálya, ahol a holland fog győzni – igaz, a fennmaradók közül kettő a teljes mezőny számára ismeretlen terep lesz:

verstappen-redbull-isztambul-2



„Úgy vélem, Max szeretné megőrizni a vezetést különösen a mexikói és brazíliai versenyek után” – idézi Yamamoto szavait a Formula Passion. „Összességében pedig szerintem még három győzelmet szerezhet: az említett futamok mellett, úgy vélem, sikeresek lehetünk még Abu Dhabiban. Katarról és Szaúd-Arábiáról nem akarok mondani semmit, mert még nem ismerjük őket.”

A hondás szakember egyúttal visszatekintett az isztambuli versenyre is, ahol szerinte nemcsak a másodikként befutó vb-aspiráns Verstappen, hanem csapattársa, Sergio Perez, valamint az AlphaTauri párosa, Yuki Tsunoda és Pierre Gasly is remek munkát végzett, különösen azzal, hogy kemény csatára késztette vagy épp hátulról zárkózva nehezítette meg Hamilton életét.

„Ezen a versenyen a másik három Honda csapatként dolgozva segített Verstappennek elérni a második helyet” – nyilatkozta Yamamoto. „Mind a négyen remek munkát végeztek, kezdve Tsunodával, aztán pedig folytatva Perezzel és Gaslyval: mindegyiküknek sikerült nyomást helyezniük Hamiltonra. Nagyszerű eredmény volt két pilótával a dobogón végezni, különösen izgalmas volt a japán zászló alapján mintázott ruhában látni őket ünnepelni. Főként szeretném elismerni Tsunoda teljesítményét, hiszen nyolc körig feltartotta Lewist, míg mindenki más egy kör után megadta magát. Perez is lenyűgöző volt, ahogy reagált Hamilton ellen, majd a végén megelőzte Leclerc-t a harmadik helyért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: