Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. december 8. szerda
F1

Schumacher titkaira kíváncsi Mazepin

Michael Schumacher volt Nyikita Mazepin példaképe, ezért szeretné tudni, hogyan is vált annyira sikeressé. Bár a német legenda fia lett a csapattársa, eddig még nem beszéltek ilyesmiről.

A hétszeres világbajnok rengeteg rajongót gyűjtött az évek során, főként a Ferrarinál töltött időszaka alatt. A Haas orosz pilótája sem kivétel ez alól, Mazepin számára igazi példaképpé vált gyermekkorában, ezért szeretné megtudni azokat az apróságokat, amitől Schumacher a világ egyik legjobb pilótájává vált.

Miután az idei szezonban Mick Schumacherrel került egy csapatba, így erre akár lehetősége is lehetne, ám ennek ellenére még nem került szóba közöttük ez a téma. Most ennek az oka is kiderült.  „Biztos vagyok benne, hogy Mick sok olyan részletről tudna beszámolni, amiről én is szívesen tudnék. Mit evett a versenyek előtt, hogyan koncentrált, hogyan vette a kanyarokat, miként edzett, gyakorlatilag mindenről. Talán majd olyan 20 év múlva, egy pohár vörösbor mellett, mindent megkérdezek tőle. Most biztos vagyok benne, hogy nem akarná megosztani velem az apja titkait” ─ idézte Mazepin szavait PlanetF1.

A 22 esztendős versenyző azt is elárulta, hogy Schumacher visszavonulása után Lewis Hamilton lett a kedvence, ilyen szempontból pedig különleges helyzetben van, hiszen ugyanabban a mezőnyben versenyezhetnek jelenleg.

„Amikor hat-hét éves voltam csak Michaelt figyeltem és olyan akartam lenni, mint ő. Később, ahogyan idősebb lettem csodálni kezdtem Lewis Hamiltont. Természetesen azért, amit a pályán tesz, de leginkább azért, mert ő volt az első, aki megmutatta nekünk, hogy ennél többről van szó. A versenyzésen kívül lehet sok mást is csinálni, az olyan érdeklődési köreitől kezdve, mint például a divat, egészen a jótékonysági munkáig. Az én hősöm versenyzőként Michael, a példaképem emberként pedig Lewis” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: