DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Schumacher titkaira kíváncsi Mazepin

Michael Schumacher volt Nyikita Mazepin példaképe, ezért szeretné tudni, hogyan is vált annyira sikeressé. Bár a német legenda fia lett a csapattársa, eddig még nem beszéltek ilyesmiről.

A hétszeres világbajnok rengeteg rajongót gyűjtött az évek során, főként a Ferrarinál töltött időszaka alatt. A Haas orosz pilótája sem kivétel ez alól, Mazepin számára igazi példaképpé vált gyermekkorában, ezért szeretné megtudni azokat az apróságokat, amitől Schumacher a világ egyik legjobb pilótájává vált.

Miután az idei szezonban Mick Schumacherrel került egy csapatba, így erre akár lehetősége is lehetne, ám ennek ellenére még nem került szóba közöttük ez a téma. Most ennek az oka is kiderült.  



„Biztos vagyok benne, hogy Mick sok olyan részletről tudna beszámolni, amiről én is szívesen tudnék. Mit evett a versenyek előtt, hogyan koncentrált, hogyan vette a kanyarokat, miként edzett, gyakorlatilag mindenről. Talán majd olyan 20 év múlva, egy pohár vörösbor mellett, mindent megkérdezek tőle. Most biztos vagyok benne, hogy nem akarná megosztani velem az apja titkait” ─ idézte Mazepin szavait PlanetF1.

A 22 esztendős versenyző azt is elárulta, hogy Schumacher visszavonulása után Lewis Hamilton lett a kedvence, ilyen szempontból pedig különleges helyzetben van, hiszen ugyanabban a mezőnyben versenyezhetnek jelenleg.

„Amikor hat-hét éves voltam csak Michaelt figyeltem és olyan akartam lenni, mint ő. Később, ahogyan idősebb lettem csodálni kezdtem Lewis Hamiltont. Természetesen azért, amit a pályán tesz, de leginkább azért, mert ő volt az első, aki megmutatta nekünk, hogy ennél többről van szó. A versenyzésen kívül lehet sok mást is csinálni, az olyan érdeklődési köreitől kezdve, mint például a divat, egészen a jótékonysági munkáig. Az én hősöm versenyzőként Michael, a példaképem emberként pedig Lewis” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: