DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Wolff: Nem volt értelme kockáztatni

Bár sokáig úgy tűnt Lewis Hamilton akár bokszkiállás nélkül is teljesítheti a Török Nagydíjat, a Mercedes inkább a biztonságos megoldást választotta. Toto Wolff elmondta, hogy miért döntöttek így.

Trükkösek voltak a körülmények Törökországban, ezért mindenki a kivárásra játszott. Nem lehetett tudni mennyit bírnak ki az intermediate gumik, így akár az is elképzelhető volt, hogy néhányan kiállás nélkül teljesítik a versenyt. Ebben a helyzetben volt Charles Leclerc és Lewis Hamilton is, előbbi a futamgyőzelmet, utóbbi pedig a dobogós esélyeit veszítette el, amikor megkapta a friss gumikat.

Mivel a címvédő cseréjekor már csak pár kör volt hátra a leintésig, így különösnek tűnt, hogy inkább biztosra ment a Mercedes, Toto Wolff viszont most elárulta az okokat.



„Érdekes helyzet volt. Az interek ijesztően néztek ki, úgy gondoltuk, talán megússzuk és harmadikok lehetünk azzal, ha nem állunk ki, ha pedig eleget szárad a pálya, akkor kijöttünk volna a slick gumikért. Szóval vagy azt választhattuk, hogy Leclerc és Perez ellen csatázunk a pályán és kockáztatunk ezzel, vagy kijövünk a bokszba” mondta Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A Mercedes csapatfőnöke úgy gondolja, nem lett volna értelme kockáztatniuk, mert egyértelmű volt, hogy mi lenne a vége, bár pilótája nem volt túl boldog a döntés miatt.

„Láttuk, hogy Leclerc és Lewis lemaradt és egyértelmű volt, hogy nem fogunk a végére érni. Jobb lett volna korábban megállni, nem pedig a végén.  Amikor kijött, nem látta, hogy mennyit esett vissza a köridőket tekintve és azt sem, hogy Leclerc lelassult. Ha kint marad, biztosan veszít Gaslyval szemben” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: