DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Wolff: Bottas azzal segít a legtöbbet, ha nyer

A Mercedes csapatfőnök sajnálja, hogy a konstruktőri világbajnokság szempontjából fontos első rajtsort nem tudják megtartani, de annak örül, hogy gyorsak. Szeretné, ha Bottas nyerne vasárnap.

Bár első és második helyen végeztek az Ezüst Nyilak a szombati kvalifikáción, Lewis Hamilton motorcseréje nyomán tízhelyes rajtbüntetést kapott a Török Nagydíjra, így majd csak a 11. pozícióból vághat neki a versenynek.

Csapattársa Valtteri Bottas így megörökölte az első rajtkockát, így leginkább benne bízhat vasárnap Hamilton, hogy maga mögött tartja legnagyobb riválisát, Max Verstappent. Toto Wolff szintúgy ezen a véleményen van.



„Szeretném pozitív aspektusból szemlélni a történteket. Az autó gyors, a pole-pozícióból indulhatunk, de sajnos nem hagy nyugodni, hogy akár az egész első sor a miénk lehetne” – idézi a Sky Sports a Mercedes csapatfőnökét.

„Lewisnak nem lesz egyszerű dolga, hiszen szinte mindenki a közepes keverékeken fog rajtolni. Pénteken az edzéseken volt, hogy egy Haas vagy éppen egy Williams mögött haladtunk a hosszú etapjainkon, és még követni is nehezére esett őket a versenyzőknek. A stratégia rendkívül fontos szerepet fog játszani a versenyen.”

„Ugyanakkor fontos, hogy kizárólag saját magunkra koncentráljunk! Valtteri nyerni akar, és erre most nyílt a legnagyobb esélye, ráadásul ezzel segítene a legtöbbet Lewisnak. A Red Bull nem tűnt versenyképesnek eddig ezen a hétvégén, és a hosszú etapokon még rosszabbnak tűnik a helyzetük, mint egy körön.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: