DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Holnap nehéz dolgom lesz

Ugyan a leggyorsabb időt autózta a szombati kvalifikáción Lewis Hamilton, a pole-pozíció mégsem őt, hanem csapattársát, Valtteri Bottast illeti meg büntetése miatt. Nem számít könnyű előzésekre.

Pénteken, az első szabadedzés közben erősítette meg a Mercedes, hogy kicserélték a belső égésű motort a hétszeres világbajnok autójában, ami miatt tízhelyes rajtbüntetést kap, így Hamilton legjobb esetben is csak a 11. helyről kezdheti meg a Török Nagydíjat.

Nos, Hamilton tett is arról, hogy ne kelljen ennél is hátrébbról indulnia, ugyanis megnyerte az időmérő edzést. A második helyen Valtteri Bottas végzett, a harmadikon pedig Max Verstappen, azonban a büntetés miatt Vettellel bezárólag mindenki előrelép egyet.



„Örülök, hogy visszatértünk Törökországba, hiszen tavaly egy hihetetlen évet koronáztunk meg itt, a rajongók pedig fantasztikusak. A pálya és az aszfalt is sokkal jobb lett, össze sem lehet hasonlítani a tapadási viszonyokat a tavalyival.”

„Volt néhány pocsolya és nedves folt a pályán, ami különösen nehézzé tette az időmérőt, de a csapat mindig a megfelelő időben hozta meg a megfelelő döntést és a legjobbkor küldött bennünket a pályára” – mondta Paul di Restának a Mercedes pilótája.

A vasárnapi futamot a 11. pozícióból kezdheti meg Hamilton, és bizony komoly neveken kell áthámoznia magát, ha nem szeretne sokat bukni Verstappennel szemben: „Nehéz dolgunk lesz holnap” – ismerte el Hamilton.

„A legtöbben ugyanolyan gumikon rajtolunk majd, így semmiképp sem lesz könnyű a verseny. Úgy gondolom, hogy nehéz lesz feltornáznom magam, emlékezzünk csak vissza, hogy legutóbb Max is megakadt a hatodik hely környékén. Ott van a hátsó egyenes, ott majd meglátjuk, mit tudunk kezdeni a többiekkel. Remélem, a szurkolók egy jó versenyt láthatnak majd!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: