DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Honda: Kármentés pipa, Verstappen innentől előnyben lesz!

Masashi Yamamoto, a Honda ügyvezetője szerint Verstappen előnybe került Hamiltonnal szemben, miután letudta a motorcseréért járó büntetését Szocsiban, ráadásul a második helyen, a brit mögött végzett.

A motorbüntetés a Red Bull feje fölött lebegett már jó néhány futammal ezelőtt, ugyanis a Magyar Nagydíj hétvégéjén egy repedést találtak Max Verstappen silverstone-i motorján. Akkor már tudták, hogy a csere elkerülhetetlen, ám a Honda elismerte, a megfelelő helyszín kiválasztása nem volt egyszerű. „Számos lehetőséggel számoltunk, ám az első edzés után döntenünk kellett arról, hogyan tovább” – mondta Masashi Yamamoto az AS-webnek. „Nehéz döntés volt, a Red Bull az utolsó pillanatig gondolkodott rajta.”

A választás végül jól sült el, ugyanis Verstappen Szocsiban a rajtrács hátuljáról felért egészen a dobogó középső fokáig. Noha az eső is a segítségére volt, a szélsőséges körülmények nélkül is pontszerző helyen zárt volna. „Valahol túl kellett esnünk rajta. Mindent összevetve, jól döntöttünk, az Orosz Nagydíj volt a helyes választás” – tette hozzá Yamamoto, majd kifejtette: az ötödik hely volt a legjobb lehetőség, amivel számoltak a motorcserét követően.



„Úgy gondoltuk, hogy Max nagyjából az ötödik hely környékére érhet fel. Végül azonban Lewis nyert, ő pedig második lett. Ez egy kiváló befejezés volt a Red Bull Honda számára” – hangsúlyozta a Honda-főnök, majd elárulta: egyébként is Mercedes győzelemre számított Oroszországban. „Tudtuk, hogy itt gyorsabbak lesznek nálunk, ráadásul a két csapat összeállítása is teljesen más volt. Úgy gondoltuk, elkerülhetetlen, hogy a két Mercedes-pilóta az első két helyen végezzen. Az, hogy így alakult, számunkra remek hír, hiszen tökéletesen sikerült a kármentés, és van egy negyedik motorunk, ami nagy előnyt jelent Verstappennek a hátralévő versenyeken.”

Yamamoto végül elárulta, az általánosan kialakult vélemény a Hondánál jelenleg az, hogy Verstappen előnyben van Hamiltonnal szemben, tekintve, hogy a Mercedes-pilótánál jó eséllyel szintén motorcserét kell majd végrehajtani a szezon vége előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: