DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Horner: Ez a vb-harc más, mint a korábbiak

A Red Bull csapatvezetője úgy érzi, az idei F1-es világbajnoki küzdelmeit túlságosan is átszövi a politika – szerinte a szezon végén az FIA-nak rengeteg Wolfftól érkező levelet kell majd törölnie.

Az elmúlt évek legkiélezettebb párharca zajlik idén a Formula-1-es világbajnoki címért Lewis Hamilton és Max Verstappen, valamint csapataik, a Mercedes és a Red Bull között. A pályán a két pilóta már kétszer is összeütközött, de azon felül is számos alkalommal összecsaptak a versenyeken, míg a pályán kívül már több ügy borzolta a kedélyeket – elég csak a szárnyakkal kapcsolatos vitákra gondolnunk.

horner-wolff-redbull-szocsi-2021



Éppen ez utóbbiak miatt érzi úgy Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, hogy a 2021-es vb-harc más, mint az előzőek, amelyekben érintett volt, a mostanit ugyanis túlságosan átszövik a háttérben zajló politikai machinációk:

„Amikor a McLaren ellen harcoltunk a világbajnoki címért és Lewis náluk versenyzett, vagy amikor a Ferrari ellen küzdöttünk Fernando Alonsóval és Stefano Domenicalival, akkor azoknak teljesen más volt a légköre, mint ennek” – nyilatkozta Horner a PA hírügynökségnek. „Ez a csata sokkal inkább érződik politikusnak, rengeteg dolog zajlik a színfalak mögött. Amennyi levelet kapott az FIA Totótól, a szezon végén ki kell üríteniük a postaládájukat.”

Horner azt is elismételte, hogy mercedeses kollégája, Toto Wolff számára ismeretlen a kiélezett helyzet: „Toto még nem volt olyan helyzetben, amikor kihívója akadt. Egy roppant versenyképes csapatot örökölt meg Ross Brawntól, és remek munkát végzett abban, hogy ezt fenntartsa, de ez az első alkalom, hogy ilyen nyomással szembesül, az emberek pedig eltérően reagálnak a nyomásra” – fogalmazott a Red Bull csapatvezetője, aki nemrég arról is beszélt, hogy Verstappenre viszont egyáltalán nincsenek hatással az efféle játszmák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: