DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Verstappent hidegen hagyja Hamilton pszichológiai hadviselése

Christian Horner úgy véli, Verstappen képes megőrizni hidegvérét Hamilton pszichológiai játszmái ellenére is, holott a brit minden erőfeszítést megtesz, hogy nyomást gyakoroljon rá.

A bajnoki riválisokat jelenleg mindössze két pont választja el egymástól a tabellán. Hamilton Szocsiban szerezte előnyét, amikor behúzta történelmi századik győzelmét a kaotikus orosz futamon. A bajnokság szoros, és bár tartják egymással a lépést, a brit szereti a pályán kívül is pszichológiai hadviselés alatt tartani ellenfelét. A Red Bull csapatfőnöke nem aggódik emiatt, meg van róla győződve, hogy Verstappent nem zavarják Hamilton játszadozásai.

„Lewis előszeretettel alkalmaz elmetrükköket, ezt jól tudjuk” – mondta Horner a ServusTV-nek, amikor Hamiltonról kérdezték. „Minden lehetőséget megragad, hogy nyomást gyakoroljon Maxra, ő azonban nem törődik ezzel. Verstappen a legnyugodtabb pilóta a rajtrácson, és egyszerűen csak vezetni akar” – tette egyértelművé a holland álláspontját a csapatfőnök.



Giedo van der Garde volt F1-es egyetért Hornerrel, továbbá méltatta Verstappen eddigi szezon alatt mutatott lelki erősségét. „Max nem enged a nyomásnak, pedig hatalmas teher nehezedik rá azzal, hogy ez az első harca a világbajnoki címért. Lewisnak ebben már van tapasztalata, hiszen hétszer is nyert. Természetesen előnyös helyzetben van, de nem úgy tűnik, mintha Maxot ez zavarná, sőt, hihetetlen, mennyire erős a nyomás ellenére is.”

Verstappen és a Red Bull erős szezonjának köszönhetően a 2021-es az elmúlt évek legszorosabb és legizgalmasabb világbajnokságává vált. Nem csoda, hogy az 1978-as bajnok, Mario Andretti arra számít, hogy a bajnoki cím sorsa a szezon utolsó versenyén, Abu Dhabiban fog eldőlni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: