DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Még mindig van esélye Giovinazzinak

Továbbra sem döntött arról az Alfa Romeo, hogy ki lesz Valtteri Bottas csapattársa jövőre. Erre jelenlegi pilótájuk, Antonio Giovinazzi is esélyes, a csapatfőnök pedig el is mondta, hogy miért.

Szeptember elején derült ki, hogy Kimi Raikkönen befejezi pályafutását, valamint az is, hogy a helyét a honfitársa, Valtteri Bottas veszi át, aki egyelőre még a Mercedes csapatában versenyzik. A másik ülés viszont továbbra is kiadó és tekintve, hogy ez az egy hely maradt 2022-re a mezőnyben, így elég sokan pályáznak rá.

Esélyesnek mondható a Formula-E idei világbajnoka, Nyck de Vires, a Formula-2-ben vitézkedő Guanyu Zhou és Oscar Piastri is, de nem mondott le erről a helyről az istálló jelenlegi pilótája, Antonio Giovinazzi sem. Az olasz egészen jó formát mutatott az időmérő edzéseken Hollandiában és Olaszországban, így többek között ezért is maradt meg az esélye arra, hogy megtartsa őt az Alfa Romeo, ezt pedig Frederic Vasseur is megerősítette.



„Azt hiszem a legjobb a mi helyzetünkben, hogy nyugodtan várhatunk, mert kapcsolatban állunk több versenyzővel is, a labda pedig nálunk van. Antonio számára is ott a lehetőség, hogy megmutassa, képes még fejlődni. Úgy tekintek erre a helyzetre, hogy ez egy jó lehetőség a számára, mert ő az a srác az autóban, aki képes arra, hogy jó munkát végezzen és fejlődjön. Sokkal frusztrálóbb, amikor nem lehetsz ott és várnod kell, a többiek teljesítményére. Antoniónak megvan ez a lehetősége és élnie kell vele” ─ idézte Vasseur szavait a PlanetF1.

A csapatfőnök korábban már elmondta a sajtónak, hogy időt kérnek, mert tisztább képet akarnak, mielőtt meghoznák a döntésüket, a helyzetük pedig tényleg nem egyszerű az olasz versenyzőt tekintve. Giovinazzi ugyan egyre jobb eredményeket ért el a kvalifikációkon, a futamokon viszont továbbra sem jött ki neki a lépés.

„Tavaly nagyon erős futamokat teljesített, ő volt a legjobban teljesítő első körös versenyző, az idén viszont küszködik egy kicsit. Az utóbbi néhány versenyen már sokkal jobban teljesített és nagyon örültem, hogy képes volt erre. Tett egy lépést előre a különböző versenyhétvégéken. Folyamatosan javult, a Q1-től a Q2-ig, aztán a Q2-től a Q3-ig. A kvalifikációk során mindent össze tudott rakni” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: