DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Gasly reagált Horner véleményére

Bár Pierre Gasly igazán jó formában van, a Red Bull biztosra ment és megtartotta a jelenlegi párosát. Christian Horner korábban elmondta, van még esélye a franciának, aki szintén ebben bízik.

Miután az energiaitalosoknál nem úgy teljesített, ahogyan azt elvárták tőle, így Pierre Gasly ismételten visszakerült korábbi csapatához 2019-ben, onnantól kezdve viszont ismételten csak felfelé vezetett az útja. A francia pilóta azóta már futamgyőzelemmel is rendelkezik és rengeteg dicséretet kapott, így joggal reménykedhetett abban, hogy esélyes lesz a Red Bull egyik ülésére.

Az osztrák istálló végül úgy határozott, hogy 2022-ben is Max Verstappen és Sergio Perez lesznek a pilótáik, így Gasly továbbra is az AlphaTauri tagja maradt, ami miatt kissé elkeseredett, ugyanakkor lehet még nincs minden veszve. Christian Horner nemrégiben elmondta, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy újabb esélyt adnak a 25 esztendős tehetségnek.



„Nyilvánvalóan nagyra értékelem ezeket a szavakat és azt, hogy Christian így látja a munkámat. Tisztában vagyok azzal, hogy sok időnk van még, jelenleg pedig inkább azon van a hangsúly, hogy megszerezzék a világbajnoki címet” ─ idézte Gasly szavait a The Race.

Mivel jövőre új aerodinamikai szabályok érkeznek, így eléggé megváltozhatnak az erőviszonyok és ez lehetőséget adhat a kisebb csapatoknak, valamint azoknak a pilótáknak is, akik eddig nem igazán tudtak a dobogós helyek közelében lenni. Gasly is hasonlóban bízik és úgy véli ez hatással lehet a jövőbeli terveire is.

„Jövőre egy nagy szabályváltozással újabb esélyünk lehet, de olyan dolgokról beszélünk, melyek 12 hónap múlva történhetnek meg. Az én feladatom az lesz, hogy továbbra is megmutassam nekik, megvan bennem a potenciál, hogy ott is hozzam az elvárt teljesítményt, azt pedig meglátjuk, hogyan alakulnak majd a dolgok 2023-ra” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: