DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Gasly: Frusztráló a jelenlegi helyzet

Jövőre is ugyanazzal a felállással indul a Red Bull és az AlphaTauri, mint 2021-ben. A csapatok elégedettek a pilótáikkal, Pierre Gasly viszont többre vágyik ennél és kissé csalódott.

Fantasztikus formában van Pierre Gasly, a francia pilóta tavaly megszerezte saját maga és csapata első győzelmét Monzában, de az idei szezonban is sikerült már dobogóra állnia Bakuban és mindössze négy versenyen nem végzett a pontszerzők között. A teljesítményére tehát nem lehet panasz, így sokan gondolták úgy, hogy ismét esélye lehet a Red Bullnál.

Gasly korábban már versenyzett az energiaitalos alakulatnak, ám akkor elég rövidre sikerült az a kaland, végül vissza kellett térnie a kisebb csapathoz és egyelőre úgy néz ki, nem lesz lehetősége arra, hogy újra megmutassa a tudását Max Verstappen csapattársaként, miután az osztrák istálló elégedett Sergio Perez eredményeivel.



„Ez volt a legjobb szezon az elmúlt 15 évben, mióta a Toro Rosso és az AlphaTauri elkezdte a működését. Ezért viszont nem kapok jutalmat. Egyrészt szomorú és kicsit frusztráló is ez, másrészt viszont ez már csak így van. Vannak dolgok, amiket nem tudok befolyásolni, úgy tűnik, inkább Perezzel folytatják. Ha megnézzük a teljesítményét, különösen Zandvoortban, ahol kiesett a Q1-ben, majd nyolcadik lett, egy körrel lemaradva a csapattársa mögött, aztán mégis a nap versenyzője lett... Nem értem ezt” ─ idézte Gaslyt a PlanetF1.

A tavalyi Olasz Nagydíj győztesének biztos helye van a következő évre, ugyanakkor úgy érzi, hogy többet érdemelne ennél, így továbbra is keményen fog dolgozni a jövőben a céljai érdekében.

„Erre nincs ráhatásom, így csak arra tudok koncentrálni, amit magam is befolyásolni tudok. Csak az segít nekem, ha a legjobbat teszem a csapatért és magamért. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben megéri majd, mert egyszer majd egy topcsapatban kapok lehetőséget” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: