DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Bejelentette 2022-es versenyzőit az AlphaTauri

Miközben a Mercedes bejelentésére várt az F1-es közvélemény, az energiaitalosok második csapata megerősítette, hogy jövőre is a Pierre Gasly, Yuki Tsunoda duóval fognak rajthoz állni.

Tényleg megindult a bejelentéscumani a Formula-1-ben: azok után, hogy Kimi Raikkönen a múlt héten megerősítette, hogy a szezon végén visszavonul, hétfőn pedig kiderült, hogy Valtteri Bottas érkezik a helyére az Alfa Romeóhoz, mindenki azt várja, mikor teszi közzé a Mercedes, hogy George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa. Információink szerint valószínűleg erre is sor kerül még ma, a keddi napot azonban az AlphaTauri bejelentése nyitotta: az energiaitalosok B csapata ugyanis közölte, hogy 2022-ben is a Pierre Gasly, Yuki Tsunoda párost fogják indítani.

Gasly 2018-ban debütált az F1-ben az akkor még Toro Rosso névre hallgató istállónál, s egy Red Bull-os fél szezont leszámítva végig náluk is versenyzett. Az anyacsapatnál tett kudarccal felérő kitérő után a francia valósággal megtáltosodott az AlphaTaurinál, hiszen már több dobogós helyezést is szerzett, beleértve a tavalyi monzai futamgyőzelmet. Eközben Tsunoda idén érkezett mellé a csapathoz, s bár olykor megvillan, a japán újonc egyelőre inkább a hibáival hívja fel magára a figyelmet.

gasly-tsunoda-alphatauri-rb-1



Franz Tost, az AlphaTauri csapatvezetője az istálló közleményében elmondta: jó a duó dinamikája, s mindketten komoly fejlődést mutatnak. Gasly esetében ez az említett pódiumokban érhető tetten, s a csapatfőnök biztos benne, hogy még ennél is magasabbra juthatnak, míg Tsunoda a kollégájától is nagyon sokat tanul, s Tost örül neki, hogy náluk folytathatja a fejlődést a fiatal pilóta. Maguk a versenyzők így kommentálták a bejelentést:

„Nagyon boldog vagyok, hogy még egy évig az AlphaTaurinál maradhatok az F1-ben, főleg látva azt a fejlődést, amit 2017 óta mutattunk” – fogalmazott Gasly. „Látva az idén eddig nyújtott teljesítményünket, úgy vélem, nagyszerű dolgokat érhetünk el az év hátralévő részében és jövőre, különösen a 2022-ben érkező változásokkal. Izgatottan várom, mit érhetünk el az új érában, és együtt fogunk dolgozni azért, hogy a lehető legelőrébb juttassuk a csapatot a világbajnoki értékelésben. Eddig nagyon sikeresen alakult az év, és hiszem, hogy 2022-ben még jobban dolgozhatunk együtt.”

Tsunoda a következőket mondta el: „Rendkívül izgatott vagyok, hogy egy második szezonra is maradhatok az AlphaTaurinál. Hihetetlen lehetőség ez, hálás vagyok a csapatnak és Dr. Markónak, hogy lehetővé teszik, hogy további tapasztalatot gyűjtsek a Formula-1-ben. Remek a kapcsolatom Pierre-rel, rengeteget tanultam tőle idén, a tapasztalata segített csiszolni a képességeimen, szóval nagyszerű, hogy vele folytathatom az utamat az F1-ben. Nemrég utaztam el Faenzába, és úgy érzem, beilleszkedtem a csapatba, úgyhogy már várom a következő idényt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: