DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Horner nem zárja ki Gasly visszatérését

Bár Perezzel szerződést hosszabbítottak 2022-re, a Red Bull csapatvezetője elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben még a jelenleg az AlphaTaurit erősítő francia is újra lehetőséget kap a nagycsapatnál.

Amióta Pierre Gaslyt visszaküldték az akkor még Toro Rosso névre hallgató B csapathoz a Red Bullnál, parádés formát mutat a versenyző: már 2019-ben szerzett dobogós helyezést Interlagosban, tavaly pedig a futamgyőzelem is összejött neki Monzában. Idén folyamatos pontszerzésekkel némi túlzással egymaga tartja versenyben az AlphaTaurit a konstruktőri világbajnoki tabella ötödik helyéért.

Éppen ezért a francia némileg frusztált is, hogy a Red Bull nem szavazott neki újra bizalmat a nagycsapatnál, hanem szerződést hosszabbított a Bakuban ugyan nyerő, de Max Verstappentől az elődjeihez hasonló távolságban lévő Sergio Perezzel. Amikor azonban Christian Hornert arról kérdezték, van-e még esélye Gaslynak visszakerülnie hozzájuk, így felelt:

gasly-verstappen-redbull



„Soha semmit nem zárnék ki” – nyilatkozta az energiaitalosok csapatfőnöke a Formula1.com hasábjain. „Nagyon komoly szinten versenyez. Még mindig nagyon fiatal, és nagyszerű munkát végez. 2023-ra több opció is elérhető számunkra, szóval ilyen helyzetben, amilyenben mi vagyunk, pontosan ezt is akarjuk.”

Horner hozzátette: „Pierre Gasly fenomenális munkát végez az elmúlt szezonokban az AlphaTaurinál, ezzel párhuzamosan nőttek az ő törekvéseik is, így jó, hogy megtartották őt az ottani vezérpilótának. Továbbra is Red Bull-os versenyző, aki kölcsönben van az AlphaTaurinál.”

Gasly esélyeit ronthatja, hogy a Red Bull rengeteg lehetőség közül válogathat 2023-ra: Perez és Gasly mellett opció lehet egy látványos fejlődés esetén Yuki Tsunoda is, valamint az is kiderült, hogy a Williamsnél ülést kapó Alexander Albont is visszahívhatják. Ha pedig mindez nem lenne elég, érkeznek a fiatalok a juniorszériákban:

„Ott van nekünk Liam Lawson és Jüri Vips a Formula-2-ben, Dennis Hauger vezeti a Formula-3-at, valamint van egy izgalmas fiatal amerikaink, Jak Crawford. Szóval erős és van mélysége a juniorprogramunknak” – vélekedett Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: