Steward
Admin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. május 24. kedd
F1

Ricciardo számára egyértelmű volt a váltás

Miközben csapattársa első győzelmét bukta el azzal, hogy nem cserélt időben intermediate gumikra az F1-es Orosz Nagydíj hajrájában, a McLaren ausztrálja jó időzítésével majdnem dobogós lett.

Alaposan megkavarta a paklit Szocsiban a verseny végén megérkező eső: Lando Norris alighanem első győzelmét bukta el azzal, hogy nem váltott időben intermediate abroncsokra. Eközben mclarenes kollégája, Daniel Ricciardo szinte tökéletes pillanatban állt ki a bokszba, aminek köszönhetően végül negyedikként ért célba. Az ausztrál a leintés után a Sky Sports F1-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, hogy számára egyértelmű volt a döntés:

„Csak a médián keresztül hallottam Lando versenyéről, úgyhogy csak a saját érzéseimről és futamomról beszélek. Megkérdeztem a bokszutca falánál ülőket, hogy erősödni fog-e az eső, mert a célegyenes környékén az aszfalt többé-kevésbé száraz volt, a távolabbi részek kezdtek vizesek lenni. Mi tudjuk a legjobb visszajelzéseket adni. Mondtam, hogy az 5-ös és 7-es kanyarokban már nem tudom pályán tartani az autót, úgyhogy számomra egyértelmű volt, hogy be kell jönnöm intermediate gumikért. A 7-es kanyarban kis híján falnak is mentem, szóval nem volt kérdés számomra, szóltam is a srácoknak, hogy interek kellenek.”

ricciardo-szocsi-mclaren-inter„Általában mi tudjuk ezt a legjobban megítélni, elvégre mi érezzük a pályát, de ismétlem: nem Lando helyzetéről beszélek, a magam részéről viszont egyértelmű volt a dolog. Így utólag pedig azt mondhatom, egy körrel korábban még jobb lett volna. Nem sikerült tökéletesítenünk, de szerintem ez volt a helyes döntés.”

Bár a futam nagy részében Norris állt előrébb, Ricciardo is erős meríthet a McLaren újabb erős szerepléséből: „Minél tovább állok itt, annál jobban megértem, hogy Lando versenye a végén katasztrofálisan alakult. Ahogy hallom, első vagy második lehetett volna. De a csapat szempontjából biztató a teljesítmény. Nyilván szerezhettünk volna több pontot is.”

A monzai futamot két hete megnyerő pilóta azt is elmondta, hogy a rajtnál egy pillanatra el kellett vennie a gázt, különben elveszítette volna a Szocsiban kiemelt fontosságú szélárnyékot. Emiatt azonban bukott pozíciókat, viszont Fernando Alonsót és Lewis Hamiltont hamar újra levadászta az Orosz Nagydíj elején. „Néhány pillanat jó volt, néhány nem. Még mindig tempót kell találnom az autóban, nem hiszem, hogy annyira kényelmesen éreztem magam, mint Monzában. A pénteki nap trükkös volt, ez kicsit kompromittálta a hétvégénket, és nem hiszem, hogy ezeken sikerült teljesen úrrá lennünk” – összegzett Ricciardo.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: