DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: A csapat szólhatott volna, mennyi eső jön

Magára vállalja a hibás döntést a győzelem kapujában az eső miatt látványosan elbukó Lando Norris, ám sajnálja, hogy a McLarentől nem érkeztek egyértelmű információk arról, mekkora víz érkezik.

A fiatal brit leginkább azt sajnálja, hogy az istálló a rádión inkább érdeklődött, hogy milyen gumit szeretne az utolsó néhány körre, de nem adott egyértelmű és világos utasítást arra, hogy akkora eső érkezik a pályára, hogy biztos bukást jelent kint maradni a slickeken. Pedig még Lewis Hamilton is igazából egy körrel lekéste a legmegfelelőbb pillanatot a váltásra, mert először a brit ász is kint maradt egy lassú és szenvedős, csúszkálós plusz körre, amikor végül a csapat világosan megmondta neki, hogy azonnal menjen be kereket cserélni.

„Egyik körről a másikra is gyökeresen megváltoztak a tapadási viszonyok a pályán, amint ráerősített az esőzés, minden a feje tetejére állt. Az a kulcsfontosságú beszélgetés a bokszfalnál ülő emberekkel akkor zajlott, amikor még egyértelműen a slick volt a megfelelő gumi. Ekkor kérdezték, hogy nem szeretnék-e bejönni átmeneti esőgumikért. Egyértelmű, hogy nem akartam, mert abban a pillanatban még a száraz abroncsok voltak a megfelelőek a pályára” – mondta el véleményét Lando Norris a The Race hasábjain.

Norris nem volt tudatában annak, hogy ennyivel vizesebb lesz a pálya a hajrában


„Most már persze látszik, hogy ez volt a rossz választás. Sajnos azonban nem voltam tudatában annak az információnak, hogy sokkal-sokkal több eső érkezik még abban a pár percben. Esélyem sincs ilyet megtudni, ha nem mondják a fülemre. Sajnos nem kaptam meg ezt a fontos információt” – tette hozzá a fiatal brit.

Norris továbbra is úgy érzi, hogy száraz körülmények között könnyedén maga mögött tartotta volna Lewis Hamiltont és megnyeri a versenyt, sőt, ugyanúgy elsőként végzett volna, ha a pálya csak nedves marad. A teljesen esős, rendkívül csúszós pályán viszont már nem voltak esélyei a rossz gumival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: