DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Ez egy szerencsétlen helyzet volt

Bár jó volt a Mercedesek tempója, nem tudták megszerezni az első sort, ráadásul Lewis Hamilton még ütközött is a kvalifikáció során. A csapatfőnök szerint még nincs veszve minden vasárnapra.

A hétszeres világbajnoknak és csapattársának, Valtteri Bottasnak is komoly esélye volt a pole-pozícióra, ám a végén elég rosszul alakultak a dolgok a német márka szempontjából. Hamilton a negyedik, a finn versenyző pedig a hetedik helyen fejezte be az Orosz Nagydíj időmérő edzését.

A Q3-ban azok jártak a legjobban, akik jó időben mentek ki a lágy abroncsokért, hogy a száradó pályán rendesen fel tudják melegíteni azokat, a Mercedes pilótái viszont nem jártak sikerrel. A helyzetet nehezítette, hogy a csapat brit pilótája a bokszutcába igyekezve kissé a falnak csapta az autóját. Toto Wolff szerint vannak rossz napok, így felesleges lenne bárkit is hibáztatniuk a történtekért.



„Vannak helyzetek, amelyek valóban szerencsétlenek. Szó sincs arról, hogy a versenyzők vagy mi tehetnénk erről. Mi mentünk ki először, ezért voltunk olyan helyzetben, hogy meg kellett volna szakítani az intereken futott körünket, hogy aztán a lágyon mehessünk az utolsó két körben. A végén akkor sem tudtuk volna ezt megtenni, hogy ha Lewis nem megy neki a falnak. A mai nap nem hibáztunk, ha változtatni lehetne valamin, akkor talán nem elsőként mentünk volna ki, hanem egy perccel később, mert tudtuk volna, hogy ez történik majd, de nem vagyunk képesek kristálygömböt olvasni” ─ mondta Wolff a Sky Sports kameráinak nyilatkozva.

A csapatfőnök úgy látja, elég közel vannak az elejéhez, így bőven van még esélyük arra, hogy nyerjenek vasárnap.

„Sajnálatos, hogy ez így alakult, nem volt szerencsés, de néha ellenünk vannak a körülmények. Az első két helyen lehettünk volna, holnap viszont ezt meg kell fordítanunk. Nem tudom, hogy megsérült-e a felfüggesztés, vagy esetleg a koccanás változtatott a dolgokon, de szerintem ez nem befolyásolta a dolgokat. Két kör kellett volna a lágyakkal és elég jók lehettünk volna az első sorhoz, de nem tudtuk felmelegíteni a gumikat” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: