DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Bocsánatot kérek, nem ezt várják egy bajnoktól

Lewis Hamilton egy bombabiztosnak tűnő pole-pozíciót bukott el Szocsiban a Q3-ban, miután kétszer is a falnak koccant, ráadásul a Mercedes is túl későn reagált az időjárás változására.

Nem elég, hogy a pole-pozíció nem lett meg a hétszeres világbajnoknak, de végül még a legjobb háromból is kicsúszott a Q3 leintésekor, hiába dominálta előtte az egész időmérő edzést esőben és a folyamatosan száradó pályán is. Az első Q3-as menet után ugyanis a bokszutca falának koccant, ennek köszönhetően meg is sérült az autója bal oldala. Túl későn mehetett ki a pályára a hideg slickekkel, ráadásul gyorskörében ismét megperdült és kicsit neki is ütközött a falnak.

A hajrában pedig hárman is megelőzték, egy McLaren, egy Ferrari és egy Williams (jövő évi csapattársa, George Russell is előtte végzett, ez külön pikánssá teheti a helyzetet, bár valószínűleg holnap könnyedén visszaelőzi a Williams-Mercedest). Hamilton rendkívül csalódottan értékelt a kvalifikációt követően.

„Jól tudom, hogy ez a saját hibámból következett be, ezért elképesztően csalódott vagyok a saját teljesítményem miatt. A Q3 első köréig kifejezetten jól összeállt minden, szeretnék bocsánatot kérni az itt jelenlevő és a gyárban dolgozó összes csapattagtól is. Nem azt nyújtottam, amit az ember egy bajnoktól elvárna” – ecsetelte véleményét Lewis Hamilton a Sky Sports F1 adásában.

Hamilton dominálta az időmérőt, majd hibázott és az első háromból is kicsúszott


„De sajnos ez van, nem tudunk már változtatni rajta. Holnap igyekszem a legjobbamat nyújtani és megpróbálom kiköszörülni a ma elszenvedett csorbát. Az időmérő vége szörnyű volt, pocséknak éreztem a tapadást és a gyorsköröm során inkább csak veszítettek az abroncsok a hőmérsékletükből. Kétszer is falnak ütköztem a döntő szakaszban, ez meglehetősen ritkaság nálam” – értékelt Hamilton.

„Azok a fiúk, akik előttem végeztek, mind jó tempóval rendelkeznek, úgyhogy nem kérdés, hogy nagyon nehéz dolgom lesz holnap. De imádkozom, hogy vasárnap az autót tökéletesen meg tudjuk javítani és a rajtra minden rendben lesz. Jelenleg borzalmasan érzem magam, de igyekszem holnap mindent a saját javamra fordítani” – tekintett előre a hétszeres világbajnok.

Szerintetek Hamilton a negyedik rajtkockából is simán megnyerheti az Orosz Nagydíjat?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: