DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

A Netflix is harcba szállna az F1 jogaiért

Reed Hastings, a Netflix társalapítója, elnöke és vezérigazgatója elárulta, amennyiben eladnák a Formula-1 közvetítési jogait, elgondolkodna azok megvásárlásán.

Bár az élő sportközvetítések nem szerepelnek az általunk eddig megismert Netflix-repertoárban, az amerikai streaming szolgáltató nem zárkózik el annak lehetőségétől, hogy a későbbiekben ők közvetítsék az F1-es versenyeket. Mint korábban kiderült, a királykategória vezetősége rendszeres kapcsolatban áll az Amazonnal egy lehetséges megállapodás miatt és a Liberty Media saját platformja, az F1 TV is sorban áll, továbbá nemrégiben felröppent egy hír, miszerint a szaúd-arábiaiak is ajánlattal fordultak a tulajdonosok felé. Úgy tűnik, ez komoly harcnak ígérkezik, és hosszas licitháború következhet, amennyiben valaha sor kerül a jogok eladására.

 

„A Netflix nem újságírással, hanem szórakoztatással foglalkozik, emiatt pedig bizonyos normáknak meg kell felelnünk és határozott irányelveket kell követnünk. Az élő sportközvetítésektől távol tartjuk magunkat” – fejtette ki Hastings a német Der Spiegelnek, ugyanakkor szemmel látható, hogy a szolgáltató elkötelezett a sportág iránt, hiszen a közelmúltban jelent meg náluk a német legendáról szóló dokumentumfilm, a Schumacher, de nagy népszerűségnek örvend az immáron három évados Drive to Survive is.

Utóbbiak sikerét látva az irány elmozdulhatott egy cseppet, ugyanis a vezérigazgató nemrégiben másképp kommentálta a feltevéseket. „Néhány évvel ezelőtt eladták a Formula-1-es jogokat, ám akkor még nem voltunk az ajánlattevők között. Ma határozottan elgondolkodnánk ennek lehetőségén” – mondta Hastings.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: