DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: Megfelelően kell kalibrálnunk Russellt

A csapatfőnök szerint azon múlik, hogy elkerülik-e jövőre a házon belüli feszültséget, hogy jól felkészítik-e az új érkezőt a helyzetre – viszont azt hangsúlyozta, hogy a feltételek egyenlők lesznek.

Néhány hete hivatalosan is megerősítették, hogy George Russell veszi át 2022-ben Valtteri Bottas helyét a Mercedesnél. Sokan arra számítanak, hogy a Williamsban is remek tempót mutató ifjú brit megnehezítheti Lewis Hamilton életét, ami így hasonló feszültségekhez vezethet, mint azt ugyanennél a csapatnál láthattuk az azóta hétszeres világbajnok és Nico Rosberg között. Toto Wolff csapatvezető természetesen szeretné ezt elkerülni, és szerinte minden azon múlik, hogyan készítik fel az új helyzetre Russellt:

russell-mercedes-dppi



„Bebizonyította, hogy megérdemel egy ülést egy top autóban, most pedig pontosan hozzá kell igazítanunk őt a mercedeses szituációhoz… Sokkal nagyobb a nyomás, egy hihetetlen csapattársa lesz a legkomolyabb rekordokkal, ezért fontos, hogy megfelelő módon szabályozzuk és kalibráljuk őt” – magyarázta Wolff a Formula1.com hasábjain. „Láthattunk helyzeteket a múltban, amikor ez nem jött össze: Lewis is részese volt egy ilyennek, amikor szerintem a csapat nem mérte fel, mi alakulhat ki. Úgy vélem, mi egy kicsit jobban felkészültünk a helyzetre, mindenesetre megvan benne az ambíció, hogy a jövő világbajnoka legyen, ahogy Lewisban is, hogy nyerjen még egyet, úgyhogy mindent a kalibráción múlik.”

Wolff ugyanakkor hangsúlyozza, hogy eszük ágában sincs Hamilton miatt elnyomni Russell törekvéseit: „Szerintem tiszteletben kell tartanunk a másik srác szempontját és ambícióit is. Nem fogunk egy olyan versenyzőt ültetni az autónkba, aki nem akarja a legjobbat nyújtani és a legkeményebben meghajtani a csapattársát, valamint versenyeket és bajnokságokat nyerni. Bele tudom helyezni magam az ő helyzetébe, úgyhogy megpróbálom megbeszélni, mit jelent ez a csapatdinamikára nézve, hogyan tudjuk megőrizni a lendületet a csapatban. És igen intelligens, úgyhogy megérti.”

A Mercedes-főnök arról is beszélt, mivel lenne elégedett a vadonatúj 2022-es autó kapcsán, amelyben hangsúlyozottan egyenlő feltételeket fog kapni az új igazolás is: „Szerintem elégedett lennénk azzal, ha a legjobb három csapat között lennénk a csomagunkat illetően, és győzelmekért harcolnánk. Mindig ez a célunk, hogy hosszú távon ott legyünk, ez a győzelem receptje, ha pedig olyan autónk lesz, amelyet fejlesztve a bajnokságért tudunk harcolni, akkor abszolút ugyanazt az autót fogja kapni, mint Lewis. Megvan a tempója, az időmérőkön rettenetesen gyors, és biztos vagyok benne, hogy rendben lesz.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: