DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Mi történik majd Hamilton és Russell között?

Vajon a fiatal helyezi nyomás alá a veterán klasszist, vagy előbbi remeg meg kicsit a feladattól? És Toto Wolff vajon engedi őket csatázni egymás ellen?

George Russell Mercedeshez igazolásával kapcsolatban az a fő kérdés, hogy a fiatal brit képes lesz-e kihívás elé állítano világbajnok csapattársát és ha igen, akkor hogyan fogja ezt kezelni a csapat. Johnny Herbert, a korábbi Formula-1-es pilóta úgy véli, hogy a Mercedesnél már biztosan készülnek az ilyen ütközetekre, mert előbb-utóbb úgy is be fognak következni - hiába állítja Toto Wolff, hogy ő soha többet nem akar olyat átélni, mint 2016-ban.

00120030_332_1



"Wolff nyilván nem akarja, hogy a pilóták egymással csatázzanak, de eljön az a pont, ahol ezt már nem lehet elkerülni. Alig várom már, hogy eljussunk idáig és lássam, hogy Wolff hogyan kezeli a szituációt. Russell nyugodtan és magabiztosan érkezik, ami jó, de ez most nem az a helyzet, mint ami tavaly Bahreinben volt a beugrásakor: most stabilan, kiegyensúlyozottan kell teljesítenie. Ráadásul egy olyan pilóta mellett kell megtennie, aki úgy gondolja, hogy ő a legjobb, ahogy Senna, vagy Schumacher is ezt gondolta" - mondta Herbert a RacingNews365-nek adott interjújában.

"Lewis mindig bizonyítani akar és ez így is marad, emiatt biztos, hogy harcolni fog George-dzsal, egy centit sem fog átengedni neki. Olyan, mint Verstappen és a többi toppilóta, mindig nyerni akar. Érdekes lesz látni a szezon első versenyein, hogy Lewis helyezi nyomás alá George-ot, vagy fordítva. A pszichológiai hadviselés a versenyzők számára saját magukkal kezdődik... alig várom" - tette hozzá.

"Remélem, hogy Wolff engedi majd őket harcolni, tudnia kell, hogy el kell jönnie a pillanatnak, hogy ismét két erős pilótája van. Szerintem hagyja majd, hogy csatázzanak, bár az irányításmániájáról ismert."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: