DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Ricciardo: Nem ilyennek ismerem Verstappent!

Daniel Ricciardo, a McLaren pilótája úgy véli, Verstappen azonnal Hamilton segítségére sietett volna Monzában, ha a Mercedes pilótája nem teszi egyértelművé, hogy nem sérült meg.

Az ausztrál szerint Verstappen jogtalanul kapja Monza óta a negatív kritikákat, amiért nem rohant azonnal a baleset másik résztvevője, Hamilton segítségére. A két rivális ütközése során a Red Bull a Mercedes tetején landolt, a holland pedig úgy tűnt, brit ellenfele állapotának ellenőrzése nélkül távozott a helyszínről.

Az eset számos vitát szított, egyetértés azóta sincs a témában. A fotók és ismétlések azonban bizonyítják, hogy Verstappen a Mercedest nézte, amikor kiszállt az autóból, és egyértelműen látta, ahogy Hamilton megpróbál kievickélni a kavicságyból. Ám még ez sem volt elég ahhoz, hogy Verstappen elkerülje az éretlenségéről szóló megjegyzéseket; a fiatal hollandot maga Sir Jackie Stewart is hangos kritikákkal illette.



A monzai futamgyőztes azonban kiállt volt csapattársáért. Daniel Ricciardo megvédte Verstappent; mint mondta, megérti, a holland miért nem ment Hamilton közelébe. „Ismerem Maxet, évekig csapattársak voltunk” – kezdte Ricciardo. „Ő egy versengő típus, amit a pályán rendre meg is mutat. Talán volt még benne némi csalódottság vagy harag a silverstone-i eset után, ezért dönthetett úgy, hogy hátat fordít az esetnek és elsétál. Szerintem ezt megelőzően látta, hogy Lewis próbál tolatni, ez pedig egyértelművé tette számára, hogy rendben van. De nem tudom.”

Bár az ausztrál sem tudja pontosan a miérteket, afelől kétsége sincs, hogy Verstappen egyenesen a Mercedeshez rohant volna, ha bármilyen jel arra mutat, hogy Hamilton megsérült. „Ha ütközünk, és tudjuk, hogy egy másik pilóta megsérült, száz százalékig biztos vagyok benne, hogy mindannyian segíteni akarunk, nem fordítunk hátat” – magyarázta Ricciardo, aki szerint a holland jól tette, hogy kihasználta a kínálkozó lehetőséget, de talán csinálhatta volna óvatosabban is.

A versenyfelügyelők végül a hollandot ítélték bűnösnek: Verstappen három rajthelyes büntetést kapott Szocsira.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: