DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Láttam, hogy Lewis jól van

A Mercedes-pilóta némileg nehezményezte, hogy vb-riválisa csak úgy elsétált a baleset helyszínéről a monzai ütközésük után, a holland azonban állítja, hogy tudta, hogy nincs baja a britnek.

Max Verstappen és Lewis Hamilton újabb ütközéséről marad elsősorban emlékezetes a Formula-1-es Olasz Nagydíj. A verseny féltávjánál történt balesetet követően – amelyért három rajthelyes büntetést róttak ki a hollandra – a két pilóta természetesen ellentétes véleményen volt: a Red Bull-os szerint a brit nem hagyott neki elég helyet, a mercedeses viszont úgy véli, ellenfele előre tudhatta volna, mi fog történni, ha ott tartja az autót.

verstappen-hamilton-crash-monza-atp



Hamilton ugyanakkor nem is magát a balesetet furcsállta, hanem azt, hogy az incidenst követően Verstappen anélkül sétált el a helyszínről, hogy meggyőződött volna róla, hogy a brit rendben van, hiszen az autóján landolt a Red Bull, s a fotók tanúsága szerint a hátsó kerék el is érte a fejét a halo ellenére is.

Amikor felvetették Verstappennek, hogy tehetett-e volna valamit ilyen téren az ütközés után, így felelt: „Nem, Lewis rendben volt. Még akkor is próbált kitolatni, amikor én már kiszálltam az autóból. Ha nem lennél jól, nem csinálnál ilyesmit” – vélekedett a SpeedWeek.com hasábjain nyilatkozó versenyző.

A világbajnokságot ötpontos előnnyel vezető hollandtól azt is megkérdezték, fog-e változtatni a Hamiltonnal való versenyzésén a monzai incidens után: „Nem hiszem. Mindketten profik vagyunk. Olykor megtörténnek az ilyenek. Senki sem akar ilyesmit, de néha előfordul a csata hevében.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: