DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Hamiltont meglepte, hogy Verstappen csak úgy elsétált

A Mercedes-pilóta csodálkozott, hogy vb-riválisa meg sem nézte, hogy rendben van-e a balesetük után. A hétszeres világbajnok és Toto Wolff is úgy véli, életet mentett vasárnap a halo.

Silverstone után Monzában is összeütközött Max Verstappen és Lewis Hamilton: ezúttal az olasz pálya első sikánkombinációjában akadtak össze, a holland Red Bullja pedig a Mercedes tetején landolt. Ennek kapcsán készült is olyan fotó, amelyen látni lehet, ahogy Verstappen autójának jobb hátsó kereke a glória ellenére hozzáér némileg a brit fejéhez – nem véletlenül jelentette ki Toto Wolff, hogy a halo nélkül tragédia is történhetett volna:

„A halo egyértelműen megmentette ma Lewis életét. Borzalmas baleset lehetett volna ez halo nélkül, nem is akarok gondolni rá” – jelentette ki a Mercedes csapatvezetője, s egyetértett vele maga a versenyző is:

 

„Hála Istennek, hogy van halo. Megmentett. Nem emlékszem, hogy valaha is korábban fejen talált volna egy autó. Nagyon-nagyon hosszú ideje versenyzem már, hálás vagyok érte, hogy itt lehetek. Áldottnak érzem magam, mintha valaki figyelt volna ma rám.”

Hamilton még több órával a leintés után is fájlalta a nyakát, és egyúttal megerősítette, hogy a Red Bull kereke valóban hozzáért a fejéhez, pontosabban a bukósisakjához: „Valóban kissé fáj a nyakam. Olyan érzés, mintha rosszabbodna a dolog, amint alábbhagy az adrenalin.”

Éppen emiatt a britet kissé meg is lepte, hogy az összetettben ötpontos előnyben lévő vb-riválisa nem is nézte meg az ütközés után, hogy rendben van-e: „Láttam, hogy Max kiszállt és egyszerűen elsétált. Ez kicsit meglepett, mert végső soron amikor balesetbe keveredünk, akkor az első, hogy ellenőrizzük, hogy akivel ütköztünk, az rendben van-e. De a jó hír, hogy ki tudtam szállni” – idézi Hamiltont a RaceFans.net szaklap. Emlékezhetünk: a páros silverstone-i balesete után fordított volt a helyzet, hiszen ott Verstappen nevezte „tiszteletlennek” Hamiltont, amiért az ünnepelte a győzelmét, miközben őt kórházba kellett szállítani. A vb-éllovast egyébként a felügyelők megbüntették az ütközés miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: