DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Elmondta a Mercedes, hogyan van Hamilton

Nyak- és fejfájásról beszélt követlenül a monzai verseny után a hétszeres F1-es világbajnok, a csapat szakemberei szerint azonban rendben lesz Szocsira – ahogy reményeik szerint az autója is.

Max Verstappen és Lewis Hamilton olaszországi ütközésénél a Red Bull jobb hátsó kereke hozzáért a brit pilóta fejéhez, pontosabban bukósisakjához, amely miatt a hétszeres Formula-1-es világbajnok a kiesés után enyhe nyak- és fejfájásról számolt be. Néhány nappal a monzai események után a Mercedes szakemberei a szokásos elemzős videójukban beszéltek arról, hogy milyen állapotban is van jelenleg Hamilton:

ATP_F1_4911_20210912_MONZA-race_BARNI_resize



„Örömmel mondhatom, hogy jól van” – árulta el Andrew Shovlin, a Mercedes vezető pályamérnöke. „Fáj ugyan a nyaka, hiszen lehetett látni a fotókon, mennyire előrenyomódott a feje az incidens során, de van ideje felépülni, és ott van vele Angela, a fizioterapeutája, aki figyeli, mit csinál, úgyhogy reméljük, Oroszországban fitten indulhat majd harcba.”

James Vowles vezető stratéga az F1 biztonsági vívmányait dicsérte ennek kapcsán: „Hozzáteszem: ez tényleg ítéletet mond a rengeteg biztonsági intézkedésről, amelyeket az utóbbi néhány év során bevezettek a Formula-1-ben. Ebben az esetben a halo tényleg megmentette az életét, a sisak is felfogta az ütközést és megvédte őt a sérüléstől, valamint a HANS is tette a dolgát. Ez a három eszköz együtt biztosította, hogy ahogy Shov is elmondta, vannak ugyan fájdalmai, de alapvetően jól van.”

Hamiltonnal ellentétben a brit W12-ese már kevésbé úszta meg a balesetet – Shovlin arról is beszélt a videóban, hogy mely részei sérültek az autónak és melyik alkatrészért kell esetleg aggódni: „A hátsó szárny elég csúnyán megsérült, látható volt, mennyire elhajlott az ütközés során. Van némi felületi sérülés a szárnyaknál és a padlólemeznél, de az ütés jelentős részét az autó teteje és maga a halo kapta. A motorra is vetettünk egy gyors pillantást, az alapján rendben van, a váltót kicsit alaposabban is megvizsgáljuk, amint megérkezik ide.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: