DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Specialistához mehet Szocsi előtt Hamilton

A Mercedes brit pilótája szerint elképzelhető, hogy meglátogat egy specialistát, miután az F1-es Olasz Nagydíjon történt ütközésük során Max Verstappen Red Bulljának kereke hozzáért a fejéhez.

A monzai verseny féltávjánál jártunk, amikor Max Verstappen és Lewis Hamilton ismét ütközött: ezúttal az első sikánkombinációban akadt egymásra a két vb-rivális. A baleset során a Red Bull a Mercedes tetejére huppant, s az F1 által közzétett felvételeken jól látszik, hogy a halo előbb a holland autójának padlólemezétől védte meg a britet, majd annak jobb hátsó kerekétől – igaz, ez utóbbi finoman így is hozzáért a hétszeres világbajnok fejéhez.

Hamilton a kiesés után el is mondta, hogy némi fájdalmat érez a nyakában és a fejében, de komoly baja nincs – mindenesetre nem kizárt, hogy azért megnézeti egy orvossal a következő hétvégén esedékes Orosz Nagydíjat megelőzően:

hamilton-aftercrash-monza-atp



„A hátsó kereke a fejemen landolt. Azt hiszem, a kerék maga a halón landolt, és a kerék belső íve ért a fejemhez. A következő napokban utazgatni fogok, de valószínűleg meg fogok látogatni egy specialistát, hogy biztosan rendben legyek a következő versenyre. De túlélem!” – nyilatkozta a hétfőn már a jótékonysági MET Gálán résztvevő pilóta a PlanetF1.com hasábjain.

Hamilton arról is beszélt, hogy közvetlenül az ütközés után ugyan érzett némi fájdalmat, de nem ezzel foglalkozott, hanem azzal, hogy valahogy megpróbáljon kitolatni Verstappen Red Bullja alól és folytatni az Olasz Nagydíjat – a vb-éllovas holland egyébként erre célzott akkor, amikor azt mondta, hogy tudta, hogy jól van mercedeses ellenfele.

„Visszanézve a felvételeket, nyilván minden nagyon gyorsan történt” – fogalmazott Hamilton. „Az autóban ülve pedig csak arra gondoltam, hogy tovább tudjak menni és vajon hány pozíciót fogok veszíteni ezzel. Még versenymódban voltam. Az járt a fejemben, hogyan tudnék továbbmenni, és bár volt némi fájdalmam ott ülve, úgy voltam vele, hogy ’gyerünk, menjünk már!’. Sajnos azonban az autó nem mozdult.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: