DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Leclerc: Ricciardo sikere rossz hír számunkra

A Ferrari kettős pontszerzést ünnepelhetett Monzában, így nem lehettek elégedetlenek, ugyanakkor aggódnak a McLaren feltámadása miatt. Charles Leclerc szerint jobbnak kell lenniük a folytatásban.

Jó hétvégét zárt a Ferrari Olaszországban. A maranellóiak számára Max Verstappen és Lewis Hamilton ütközése után még a dobogóra is lehetőség nyílt, miután monacói pilótájuk a második helyen haladt a biztonsági autós fázis után Daniel Ricciardo mögött. Az ausztrál végül megnyerte a futamot Lando Norris előtt, Leclerc pedig a motorerő miatti hátránynak köszönhetően visszaesett, de még így is a negyedik helyen zárt, csapattársa Carlos Sainz pedig a hatodik helyen végzett.

A csapatfőnök, Mattia Binotto korábban már beszélt arról, hogy a McLaren valószínűleg erősebb náluk jelenleg és hasonló véleményen van a pilótája is.



„Ezek a napok mutatják meg, hogy mennyire rajta vannak az ügyön. Nagyon örülök Daniel sikerének, mert úgy teljesít, ahogy valószínűleg tavaly is tette volna. Hihetetlenül jó versenyző és tényleg nagyszerű azt látni, hogy újra 100%-os állapotban van” ─ idézte Leclerc szavait az F1i.com

Bár a Ferrari versenyzője örül annak, hogy Ricciardo ismételten győzni tudott, ám úgy véli ez a jó forma azt is megmutatja, mennyire sok dolguk lesz még a szezon hátralévő részében.

„Igaz, hogy a szezon első fele rosszul alakult neki, még számunkra is nehéz volt látni, hogy mennyire küzdött Lando mellett. Végre olyan a teljesítménye, mint az elmúlt években volt, kellemes ezt látni. Számunkra viszont ez rossz hír, ha továbbra is így halad. Ez arra sarkall majd minket, hogy minden hétvégén próbáljunk meg tökéletesek lenni és pontosan ezt is fogjuk tenni a további hétvégéken” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: