DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Ne a falban vagy a felügyelőknél dőljön el a vb”

Ez Ross Brawn, az F1 sportigazgatójának kívánsága Max Verstappen és Lewis Hamilton monzai ütközése után – pedig a szakember sem számít rá, hogy bármelyikük is visszavegyen a továbbiakban.

Idén másodszor ütközött össze a két világbajnoki rivális: míg a Brit Nagydíjon csak Max Verstappen esett ki, Lewis Hamilton pedig a büntetése ellenére is győzni tudott, vasárnap az olaszoknál mindkét pilóta számára a sóderágyban ért véget a futam, a holland pedig háromhelyes rajtbüntetést is kapott Szocsira.

verstappen-hamilton-monza-crash-dppi



Ross Brawn természetesen a balesetet is érintette a Formula1.com hasábjain vezetett blogjának legfrissebb bejegyzésében. Bár az F1 sportigazgatója nem foglalt egyértelműen állást abban, hogy ki a hibás, abban viszont biztos, hogy sem Verstappen, sem Hamilton nem fog változtatni a hozzáállásán a továbbiakban sem:

„Max és Lewis a verseny után meglátogatták a felügyelők, akik Maxnek adták a felelősséget – és ezért a háromhelyes rajtbüntetést – az első sikánban történt ütközésért. A rajongók megosztottak lesznek, ebben biztos vagyok. Nyilvánvaló, hogy mindkét versenyző elkerülhette volna ezt. Végső soron ez egy újabb következménye annak, hogy két srác szemtől szembe versenyez, és egyikük sem akar egy centiméternyi helyet sem hagyni. Kár érte, hogy a sóderágyban végezték, mert nagyszerű verseny alakulhatott volna közöttük – amitől meg lettünk fosztva.”

„Kíváncsian várom, milyen hatással lesz ez a világbajnoki harcukra. Átéltük Silverstone-t, ami egy óriási és vitákat generáló incidens volt. Személy szerint nem mondanám, hogy megváltoztatta a dinamikát kettejük között. Van két kiskakasunk pillanatnyilag a farmon, s ennek látjuk most a következményeit. Nem gondolom, hogy bármelyikük is bármikor visszafogja magát majd az év hátralévő részében, de remélem, a bajnokság a pályán, nem pedig a falban vagy a felügyelői szobában dől el.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: