DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Mercedes újra beköszönt a Hondának

A német gyártó a padlógázas monzai pályán megmutatta, hogy ki az úr a háznál. Nem kérdés, hogy a japán gyártó rengeteget fejlődött tavalyhoz képest, de ha a Mercedes igazán feltekeri, nincs ellenfele.

Az egykörös tempót tekintve Monzában semmiképpen. Max Verstappennek Sergio Perez önzetlen segítségével sikerült a kármentés és harmadikként végzett a pénteki időmérőn, mindenképpen látni kell, hogy az első öt helyen végző pilótából négy Mercedes-motorral hajtott versenyautót vezet. A két McLaren kis híján elkapta Verstappen Red Bull-Hondáját, még mindig a német gyártóé a legjobb erőforrás, nem kérdés.

Azt is látni kell azonban, hogy a Honda valóban rengeteget fejlődött még tavalyhoz képest is, 2017-et tekintve pedig gyakorlatilag ég és föld a különbség. „Ez az évad második olyan hétvégéje, ahol alkalmazzák a sprintkvalifikációt, ez azt is magával hozza, hogy nincs túl sok idő finomhangolni a beállításokat. A pénteki egyetlen szabadedzés így mindkét istállónk és a Honda-mérnökök számára is egy rendkívül zsúfolt egyórás gyakorlás volt, minden apró beállításról itt kellett döntést hozni” – ecsetelte véleményét Toyoharu Tanabe, a Honda hivatalos weboldalán.

Jó a Honda, de a Mercedes Monzában egyértelműen erősebb


„Max harmadik helyezése igen jó eredmény, azok után, mennyire szenvedett a szabadedzésen. Pereznek nem volt lehetősége szélárnyékot szerezni a Q3-ban, így meg kellett elégednie a kilencedik hellyel. Pierre Gasly egész nap remekül futott, ne feledjük, tavaly ő nyerte meg ezt a versenyt (szintén Honda-motorral), hatodik pozíciója egy remek lehetőség arra, hogy a futamon is jó eredményt érjen el.”

„Sajnos Yuki Tsunodának elvették a legjobb körét, így korábban kiesett az időmérőn, de a tempója megvan, úgyhogy valószínű, hogy szombaton több autót is meg tud majd előzni. Előre tudtuk, hogy nem lesz ez egy könnyű hétvége számunkra, de mindent megteszünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki a lehetőségeinkből” – tekintett előre Tanabe.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: