DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mazepin visszaszólt Ralf Schumachernek

A Haas pilótája szerint az exversenyző csak a családját védte, amikor úgy fogalmazott, hogy az orosznak nincs helye az F1-ben. Mazepin örül, hogy főnöke nem könyvelte el rossz srácként.

Az év korábbi szakaszában is voltak már feszültségek Mick Schumacher és Nyikita Mazepin között, ám a Holland Nagydíjon ez minden eddiginél jobban felszínre tört. Az időmérő után még az orosz akadt ki kollégájára, amiért szerinte szándékosan tönkretette a kvalifikációját – és ezzel együtt Sebastian Vettelét is –, míg a versenyt követően a német rágott be csapattársa agresszív védekezési manővere miatt.

Günther Steiner, a Haas csapatvezetője megígérte, hogy még Monza előtt leülnek beszélgetni két pilótájukkal, így az Olasz GP csütörtöki sajtótájékoztatóján Mazepin meg is kapta a kérdést, hogy sor került-e erre: „Igen, beszéltünk. És jó tudni, hogy nem lettem rosszként elkönyvelve. Ez mindenképp pozitív, de szeretném tiszteletben tartani, hogy ezek a beszélgetések zárt ajtók mögött zajlottak.”

mazepin-haas-zandvoort-f1



Arra a kérdésre, hogy változtak-e a csapaton belüli szabályok Schumacher és közte, így felelt az orosz: „Nem változtak, mert úgy gondoljuk, nem szegtem meg semmiféle szabályt vagy FIA-sportszabályzatot. Éppen ezért csapatként fogunk együtt dolgozni, hogy ezt megoldjuk. De olykor el kell emelned a lábad, mert egy bója van előtted, és különben megsérülne az autó.”

A Formula.hu arra is kíváncsi volt, mi Mazepin álláspontja Ralf Schumacher néhány nappal korábbi kijelentéséről, amelyben Mick nagybátyja, a maga is többszörös nagydíjgyőztes expilóta úgy fogalmazott, hogy az orosznak nincs helye a Formula-1-ben. Az újonc versenyző csípős választ adott Ralf Schumacher kritikájára lapunk érdeklődésére:

„Van egy nagyon érdekes kifejezés a véleményeket illetően az angol nyelvben, hogy mit kell velük csinálni… Ami engem illet, nyilván tiszteletben tartom a véleményeket, elvégre mindenkinek van. De úgy tűnik, nyilván csak védi a családját. Mit mondhatnék? Ha a családjának szüksége van védelemre a Formula-1-ben, akkor boldogan hallgatom ezt!”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: