DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ralf Schumacher: Mazepin nem való a Formula-1-be

Ralf Schumacher szerint életveszélyes volt az, ahogyan Nyikita Mazepin vezetett a Holland Nagydíjon. A korábbi F1-es pilóta szerint ilyen hozzáállással nincs helye a mezőnyben.

Nincs egyszerű dolga a Haas csapatának, hiszen továbbra is a mezőny végén vannak, az idei autójuk pedig nem kapott fejlesztéseket, hogy a következő szezonra koncentrálhassanak. Legutóbb Zandvoortban egy újabb nehéz hétvégén voltak túl, melyen csak az egyik autójuk ért célba, de már szombaton is gondok adódtak.

A jelenlegi helyzetüket az sem segíti, hogy a két pilótájuk, Nyikita Mazepin és Mick Schumacher kapcsolata is kezd megromlani. Az időmérő edzésen ugyanis nem sok hiányzott ahhoz, hogy összekoccanjanak egymással, vagy Sebastian Vettel autójával, az eset következtében pedig elég ideges lett az orosz versenyző, ám vasárnap már a fiatal német volt az, aki a csapattársára panaszkodott.

A futam rajtja után nagy csatában volt a Haas két versenyzője, Schumachernek pedig megsérült az első szárnya emiatt. A tavalyi Formula-2-es bajnok nagybátyja, Ralf Schumacher szerint Mazepin volt a hibás ebben az esetben.



„Ez egy tökéletes helyzet volt az előzéshez, de amikor Mazepin bemozdult, azzal letörte Mick első szárnyát is. Az ilyen akciók életveszélyesek nagy sebességnél, ezekkel pedig nincs helye Nyikitának az F1-ben” ─ idézte a hatszoros futamgyőztest a PlanetF1.

A Jordan, a Williams és a Toyota egykori versenyzője már nem először próbálja meg ilyen módon megvédeni unokaöccsét, korábban az amerikai istálló csapatfőnökére panaszkodott, de ezúttal is szóba hozta az olasz szakembert.  

„A kockázat, amit Nyikita vállal, nem illik a tehetségéhez. Túlterheltnek és frusztráltnak tűnik, szóval Günther Steinernek sürgősen közbe kell avatkoznia. Még ha a pénz fontos is, ez nem lehet az ára annak, hogy valaki veszélybe sodorja a csapatát” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: