DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc: Russell hasonló helyzetben lesz, mint én, amikor megérkeztem a Ferrarihoz

A Ferrari hazai versenyére készülő Charles Leclerc úgy látja, nagyon hasonló lesz a helyzet a Mercedesnél jövőre George Russell érkezése után, mint mikor őt szerződtette a Scuderia.

Az elmúlt hétköznapok meglehetősen zsúfoltak voltak a pilótapiac bejelentéseit illetően: Valtteri Bottas az Alfa Romeóhoz igazolt 2022-re, Alexander Albon a Williamsszel tér vissza jövőre, megerősítette pilótapárosát az AlphaTauri is, de a legnagyobb visszhangja alighanem George Russell mercedeses kontraktusának bejelentésének volt.

A ferraris Charles Leclerc úgy látja, hasonló lesz a szituáció jövőre az Ezüst Nyilaknál, mint amilyen 2019-ben a Ferrarinál volt, mikor ő érkezett meg saját nevelésű fiatal tehetségként egy többszörös világbajnok mellé.



„George elképesztően tehetséges és fiatal, abszolút megérdemli ezt a lehetőséget. 13-14 éves korunkban még csapattársak is voltunk, gokartosként, amiről szép emlékeket őrzök. Nem foglalkozott a körülményekkel, csak beült a volán mögé, és szélvészgyors volt. Nagy esélyt kapott most” – mondta Leclerc a sajtótájékoztatón, melyre a Formula.hu is hivatalos volt.

„Nincs sok minden, amit tanácsolhatnék George-nak, szerintem tudja, mit kell csinálnia” – folytatta Leclerc, aki 2019-ben hasonló cipőben járt Vettel mellé érkezvén a Ferrarihoz. „Nagyon nagy lehetőség áll előtte. Beül egy többszörös világbajnok mellé, ahogyan én is tettem, ott pedig megmutathatja, mi is rejlik benne igazán. Remélem, jól fogja érezni magát és nem támaszt saját magával szemben túlzó elvárásokat.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: