DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn: Gasly visszatérése fantasztikus volt

Az AlphaTauri versenyzője ismét kiválóan teljesített, miután a negyedik helyen végzett a Holland Nagydíjon. Ross Brawn lenyűgözőnek találta a francia pilóta kitartását.

Továbbra is tartja a jó formáját Pierre Gasly, a 25 esztendős versenyző ugyanis nagyszerűen megy az AlphaTauri versenygépével és a Holland Nagydíj időmérő edzésén megszerzett pozícióját a futamon is képes volt megtartani. Bár korábban a Red Bull pilótájaként nem alakultak jól a dolgok, az utóbbi időben nem lehet rá panasz, a tavalyi Olasz Nagydíjon megszerezte az első győzelmét és az idei szezonban is sikerült már dobogóra állnia Bakuban.

Ross Brawn szerint elképesztő, hogy a korábbi gondok ellenére milyen jól halad Gasly karrierje, a Formula-1 sportigazgatója a szokásos futam utáni elemzésében tért ki erre.



„Pierre egyre nagyobb rajongói tábort épít magának és már én is közéjük sorolnám magamat. Fantasztikus, hogy egy ilyen csapás után, miután a Red Bull elküldte őt a gyári csapatból, visszatért, megnyerte az első futamát, majd következetesen és erősen teljesít egy olyan autóval, amely nem annyira jó, mint a nagy csapaté. Igazán dicséretes, hogy kitartott az elkötelezettsége mellett. Valami biztosan történni fog vele a jövőben és nem fog tudni a család része maradni, ha nem térhet vissza a Red Bullhoz, szerintem túl jó ehhez. Úgy gondolom, hogy jönni fog számára egy lehetőség, mert nagyszerű munkát végez” ─ idézte Brawn szavait az F1 hivatalos oldala.

Gasly korábban Max Verstappen csapattársa volt, ami a szakember szerint nem egy könnyű dolog, de másnak sem volt az.

„Látható, hogy nem lehet megmaradni Max mellett. Ez egy összetett dolog, ugyanezt láttam Michael Schumacher csapattársaival is. Két versenyző között lehetnek kicsik a különbségek, de ez sokszorozódik, mert a frusztráció miatt soha nem tudnak felzárkózni ezekhez a kivételes versenyzőkhöz. Túl keményen próbálkoznak és ez visszaveti őket. Láthattuk ezt Pierre, Alexander Albon és most Sergio esetében is. Max kivételes és ezt ugyanabban a csapatban elfogadni egy pilótának hatalmas kihívás.” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: