DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Gasly „túl gyors” volt ma csapata szerint

Remek futamot teljesített az AlphaTauri versenyzője. Sikerült megőriznie előkelő rajtpozícióját, és olyan jó tempót diktált, ami már csapatát is zavarta, és le kellett hűteniük a franciát.

A negyedik helyen az első pilóta volt, aki kört kapott a futamgyőztes Max Verstappentől, Pierre Gaslyval mégis madarat lehetett volna fogatni a Holland Nagydíj után. Már a tegnapi időmérőn is remekelt, ami után nem kisebb célt fogalmazott meg, mint a Ferrarik maga mögött tartását, ma pedig állta is a szavát.

Az AlphaTauri franciájának békés futama volt; bár Valtteri Bottas jóval előtte járt, Charles Leclerc mögötte nem jelentett túl nagy veszélyt. Ő nem is idegeskedett, ám mint a verseny után elárulta, csapata annál inkább. Tempója olyan jó volt, hogy mérnökei már az autót és a gumikat féltették.

„Nagyon elégedett vagyok. Az autó gyors, és úgy sikerült beállítanom, ahogy szerettem volna. A csapat is fantasztikus munkát végzett egész hétvégén. Ma szinte repültünk – folyamatosan arra kértek, hogy lassítsak le a gumik miatt, én pedig még inkább nyomni akartam. Ennél több tempónk volt. De nagyszerűen kézben tartottuk a dolgokat, és bámulatos versenyünk volt” – örvendezett Gasly a leintés után.



Rendkívül elégedett volt azzal is, hogy sikerült betartania, amit tegnap ígért, és a győztes Red Bull és a Mercedesek mögött a leggyorsabb versenyző lett. „Lenyűgöző! Negyedik hely a Mercedesek és Max mögött, többet nem is kívánhattunk volna. Tizenkét fontos pontot szereztünk, és nagyon jó versenyünk volt. Igazán élveztem – 72 kör ezen a pályán, egy kellemes csata Charles-lal. Ez egy szép negyedik hely.”

Gasly jelenleg 66 ponttal áll a bajnokságban, ezzel már csak kilenc egységre van tavaly év végi eredményétől. Jövő héten pedig élete első F1-es győzelmének helyszínére térhet vissza. Természetesen megrohamozzák az emlékek, és reméli, hasonlóan erős nagydíjuk lehet majd. „Nyilvánvalóan nagyon izgatott vagyok, hogy visszatérünk Monzába. A tavalyiak után az elvárások elég magasak. Ma kihoztunk mindent a csomagunkból, érdekes lesz látni, jövő héten mire leszünk képesek” – foglalta össze gondolatait a francia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: