DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Gasly: Hihetetlen, hogy a Ferrarik előtt vagyunk

A parádés negyedik rajthelyet szerezte meg a Holland Nagydíjra az AlphaTauri francia F1-es pilótája, s feltett szándéka, hogy ezt a pozíciót az eseménydúsnak ígérkező futamon is megőrizze.

Pierre Gasly volt a középmezőny legjobbja az F1-es Holland Nagydíj időmérő edzésén, ez pedig Sergio Perez Q1-es búcsúja révén ezúttal egy negyedik rajthelyet jelentett számára. Az AlphaTauri pilótája érthető módon boldog is volt azzal, hogy a pénteken még leggyorsabb Ferrarikat is maga mögé tudta utasítani – a francia így értékelt a helyszínen a Formula.hu jelenlétében:

gasly-redbull-zandvoort-szombat-1



„Nagyon jól alakult számunkra a délután, főleg a tegnap után, amikor még nem tűntünk túl erősnek. A mai délelőtt sem volt ideális, de valamilyen oknál fogva az autó nagyszerűnek érződött az időmérőn. Sikerült extra időt találnunk a kvalifikációra, hihetetlen, hogy a két Ferrari előtt végeztünk, ami nagyon jó.”

Arra a kérdésre, hogy vajon vasárnap is a Ferrarik előtt tud-e maradni, így felelt Gasly: „Ha jól sikerül a rajtom, akkor úgy hiszem, igen: mindannyian tudjuk, mennyire nehéz előzni őt. Úgyhogy egyértelműen az időmérő volt a legfontosabb, és remélhetőleg igen, meg tudok harcolni érte. Bármi történhet, mi pedig igyekszünk ezeket kihasználni. Úgy vélem, remek versenyünk lesz, de nem lesz egyszerű: 72 kör, sok minden történhet, sokan hibázhatnak. Arra számítok, hogy izgalmas lesz.”

Nem Gasly volt az egyetlen, aki dicsérte a zandvoorti pályát, az AlphaTauri versenyzője ugyanakkor a két döntött kanyar közül nem a célegyenesre ráfordítót, hanem a 3-ast emelte ki: „Amint megérkezünk, folyamatosan úgy érezzük, hogy nem fog befordulni az autó. Olyan, mintha csak szánkáznánk, majd a közepén megjön a tapadás, s utána ráléphetünk a gázra. Mintha csak magától fordulna be az autó. Nagyon jó érzés, sosem tapasztaltam még ilyet F1-es autóban” – lelkendezett Gasly, akinek a csapattársa, Yuki Tsunoda mindössze a 15. pozícióba kvalifikálta magát szombaton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: