DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Monza? Még azt sem tudom, innen hogy fogunk kijutni!

Miközben Max Verstappen visszavette a vezetést az egyéni pontversenyben, a konstruktőri tabellán a Red Bull hátránya 12 pontosra hízott a Mercedesszel szemben. Horner versenyzőit méltatta.

A Red Bull holland pilótája, Max Verstappen hazai közönsége előtt aratott diadalt, ezzel egyidőben pedig – a Brit Nagydíjat követően – ismét az ő nevével kezdődik a világbajnoki pontverseny táblázata.

Eközben Sergio Perez a bokszutcából indulva hozott négy fontos pontot a csapatnak, miután a nap versenyzőjének megválasztott mexikói a nyolcadik helyig jött előre. Így értékelte Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a látottakat a Sky Sports kamerái előtt.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

 

„Egy ilyen verseny sosem egyszerű, hiszen a Mercedes megoszthatta a stratégiát a versenyzői közt, és pontosan ezt is tették. A futam legfontosabb periódusa az volt számunkra, amikor Max utolérte Valtterit, de gyorsan megelőzte őt, aztán feltartóztatta Hamiltont.”

Az interjút készítő Nico Rosberg megkérdezte Hornertől, gratulált-e neki az imént Toto Wolff a győzelemhez, de inkább egy kicsit elterelte a témát a Red Bull csapatfőnöke: „Egész szezonban kemény és sportszerű csatát vívunk. A bokszbejárat és az egész bokszutca eléggé szűkös, de a Mercedes fair módon odébb húzta a csöveket.”

Másik pilótájukról, Sergio Perezről is ejtett pár szót Christian Horner: „Checónak nehezebb dolga volt, egyszer elfékezte a gumikat, ami miatt kihívtuk egy extra kiállásra, de végül a nyolcadik helyen ért célba és értékes pontokat gyűjtött a csapat számára.”



„Lesz valami party, mint a régi szép időkben?” – kérdezte Rosberg. „Hülye vagy? Nézz már szét itt, szerintem ki sem fogunk innen jutni” – viccelt Horner, utalva a fantasztikus hangulatra, ami Zandvoortban uralkodott egész hétvégén.

„A következő versenyek inkább a Mercedes felségterületei voltak a közelmúltban, például Monza és Szocsi, de aztán jönnek olyanok is, amik nekünk kedveznek papíron. Szerintem nagyon szoros lesz és a világbajnoki cím biztos, hogy csak Abu Dhabiban fog eldőlni.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: