DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Hamilton: Ma semmi sem volt ideális

Akárhogyan próbálkozott a Mercedes, Max Verstappen hazai pályáján megállíthatatlan volt. Lewis Hamilton szerint az előzés legkisebb esélyéhez is túl sok kellett volna.

Kettő az egy ellen volt a felállás, mégsem tudták a Mercedesek megfogni Max Verstappent, aki a pole-pozícióból rajtolva játszi könnyedséggel húzta be hazai győzelmét. Pedig a csapat még stratégiailag is különszedte Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast, de sem az egy, sem a két kiállással nem zavarták a holland terveit.

A tanácstalanság már futam közben is érződött az Ezüst Nyilakon – Verstappen az élen jól is szórakozott rajtuk – és a sajtótájékoztatón – a formula.hu jelenlétében – is épp ilyen bizonytalanul válaszolt arra Hamilton, hogyan lehetett volna ennek a Holland Nagydíjnak más vége. Szerinte Red Bull-os riválisa már az elejétől kezdve utolérhetetlen volt.

„Az én rajtom rendben volt, de ő… egy rakéta volt a startnál! Azonnal el is tűnt. Nem tudom, mit tudtam volna másképp csinálni, hogy legyen válaszom azokra a köridőkre, amiket már az első etaptól kezdve produkált. Nagyon nehéz volt tartani vele a lépést” – mondta Hamilton, aki már az autóból kiszállva is úgy érezte, a Red Bull egyszerűen túl gyors, és még mindig nem állnak le a fejlesztésekkel.



Szerinte a csillagoknak igencsak együtt kellett volna állniuk ahhoz, hogy ma ők kerüljenek az élre. „Ma mindennek tökéletesnek kellett volna lennie, hogy a legkisebb esélyünk is legyen az előzésre. A bokszkiállásnak stimmelnie kellett volna, a stratégiának stimmelnie kellett volna, és a forgalomnak is. A három közül egy se volt ideális ma” – vélte a hétszeres világbajnok. Annak azonban örül, hogy mint csapat, jól teljesítettek, és tovább növelték az előnyüket. „Második-harmadik helyen végeztünk, ami értékes pontokat jelent a konstruktőri bajnokságban. Ez a szuper fontos. Jövő héten folytatjuk a harcot!”

Verstappen nyert, az egyéni bajnokságot is ő vezeti, a nap versenyzőjének pedig csapattársát, Sergio Perezt választották. Az egyetlen, ami nem Red Bull-pilótáé lett ma, a leggyorsabb körért járó pluszpont. A Mercedesen belül volt egy kis nézeteltérés, hogy most akkor ki is szerezze meg, végül Hamilton zsebében landolt. A brit elmondta, egyáltalán nem bánta volna azt sem, ha Bottas neve mellé íródik, elvégre az a lényeg, hogy a Mercedesé. „Végtére is az a lényeg, hogy a miénk legyen a leggyorsabb kör, és csapatként a lehető legtöbb pontot gyűjtsük. Hogy Valtterié vagy az enyém, az nem igazán számít” – jelentette ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: