DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Két stratégiával tudunk játszani

Bár az időmérőn a Red Bull és Max Verstappen bizonyult jobbnak, a Mercedes csapatfőnöke nem aggódik a vasárnap miatt. Toto Wolff szerint nagyszerű helyzetben vannak jelenleg taktikai szempontból.

Felemásan alakult az időmérő edzés a német márka számára. Verstappen ugyan megszerezte a pole-pozíciót a vasárnapi Holland Nagydíjra, ugyanakkor Lewis Hamilton és Valtteri Bottas nagyon közel lesznek hozzá. A Mercedes pilótái a második és a harmadik helyet szerezték meg, a holland pedig nem számíthat segítségre, hiszen csapattársa Sergio Perez csak a 16. helyen zárta a kvalifikációt.

Nem lesz könnyű dolga egyik versenyzőjüknek sem, ám Toto Wolff elég bizakodó a továbbiakat illetően, Verstappen körét pedig csak dicsérni tudta.



„Azt hiszem felülmúlta az autót, mert ez egy hatalmas kör volt. A második és a harmadik pozícióban vagyunk, ez pedig egy jó kiindulópont. Elégedettnek kell lennünk azzal, ahol végeztünk, Lewis tegnap sokat kihagyott, de aztán a végén összerakott egy kört. Szerintem, ha képesek leszünk ugyanezt a tempót tartani a versenyen is, akkor a futam az egy kiállásos túlélésről fog szólni. Maxnak döntenie kell, hogy az egy vagy a két kiállást fogja választani. Holnap mi mindkét stratégiával tudunk játszani és láttuk, hogy ha a két autó teljesen máshogy teljesít és hirtelen az egyiket kiállítjuk a boxba, akkor hatalmas nyomás alatt hagyhatjuk az ellenfelet és aztán célba érhetünk egy-kettőben” ─ mondta Wolff a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A csapatfőnök arra is rávilágított, hogy a Red Bullnak a negyedik helyről startoló Pierre Gasly is a segítségére lehet, ha pedig történne valami hasonló Hamilton és Verstappen között, mint Silverstone-ban, az eléggé felhergelné a hollandokat.

„Ott van nekik Gasly, szóval van egy árnyék autójuk. Azt hiszem, ha holnap történne valami, még ha nem is mi leszünk a hibásak, akkor is ránk lobbantanák azokat a narancssárga izéket. Remélem, hogy nagyszerű versenyünk lesz, szuper fair volt a közönség is, nem volt kifütyülés és egyszerűen remek a hangulat itt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: