DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamiltonék a jobb rajtban és stratégiában bízhatnak

A két Mercedes csak megszorongatni tudta Max Verstappent a Holland Nagydíj időmérő edzésén. Lewis Hamilton köszönetet mondott a helyi szurkolóknak és Bottasszal együtt kemény versenyre számít.

Piros zászlós megszakításokkal tarkított időmérő edzésen egészen izgalmas véghajrát követően Max Verstappen vitte el a pole-pozíciót, mögötte szorosan Lewis Hamilton és valamivel nagyobb különbséggel Valtteri Bottas végzett a legjobb háromban. A két Mercedes jelentősen javult a Q3-ra, de az első rajtkockát nem sikerült megcsípni végül a világbajnoki címvédőnek.

„Nagyon szoros lett az időmérő vége. De először is szeretnék köszönetet mondani ennek a rengeteg szurkolónak, leginkább a narancssárgába öltözötteknek, hogy ilyen fantasztikus hangulatot varázsolnak a pályára. Rendkívül szorosan alakult a hajrá, mindent megtettem, hogy elkapjam Maxet, de egy kevés még hiányzott, fantasztikus kört rakott össze, nem tudtam utolérni” – ecsetelte véleményét a második kockát megszerző Lewis Hamilton.

Verstappen és Hamilton a valóságban is nagyot csatáztak az első rajtkockáért


„Tegnap sajnos ki kellett hagynom szinte a teljes második szabadedzést, ez hátrányba is sodort, de ma mindent beleadtam. Max megérdemelte a pole-pozíciót, neki sikerült a legjobb kör a legfontosabb pillanatban. Nehéz lesz a holnapi verseny, ezen a pályán nemigen lehet előzni. Kemény futamra számítok, megpróbálunk mindent kihozni, ez a pálya feladja a leckét mindenkinek, de pont ezért jó itt vezetni” – tette hozzá a pontverseny éllovasa.

„Remek pálya, jó hangulat, kifejezetten élvezetes itt vezetni, jól is ment már az edzéseken, hamar elkaptam a megfelelő tempót. Az autó jól működik, de az első szektorban feltűnően kikapunk, a Red Bull ma elérhetetlen volt, de mindkét Mercedes ott van a legjobb háromban, kihoztuk, amit csak ki lehetett” – ismerte el a magát a harmadik kockába kvalifikáló Valtteri Bottas.

„Nagyon nehéz itt előzni, ezért a jó rajt az átlagosnál is fontosabb lesz, ahogy a megfelelő stratégia is. Szerintem igencsak izgalmas versenyünk lesz holnap” – tekintett előre a Mercedes finn pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: