DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Williams-pilóták nagyon várják De Vriest

A hírek szerint elég jó esély van arra, hogy a Formula-E friss bajnoka, Nyck de Vries a Williams csapatában kössön ki. Az istálló jelenlegi pilótái szívesen látnák a mezőnyben a hollandot.

Még mindig vannak kérdőjelek a jövő évi mezőnyt illetően, leginkább a Williams, a Mercedes és az Alfa Romeo tájékán. A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy George Russell elhagyja eddigi csapatát és a Mercedeshez igazol majd Valtteri Bottas helyére, persze kérdéses a finn pilótának hol talál helyet a jelenlegi munkaadója. A hírek szerint a német márka szeretne egy másik fiatal tehetségüknek is ülést biztosítani, ő pedig nem más, mint az elektromos széria jelenlegi egyetlen világbajnoka, Nyck de Vries.

A holland versenyző korábban megnyerte a Formula-2-es bajnokságot, ám ennek ellenére a Formula-E felé vette az irányt, most azonban új lehetőség kapujába kerülhet. A Williams pilótái pozitívan vélekedtek róla, Russell szerint De Vries határozottan megérdemelné, hogy helyet kapjon a Formula-1-ben.



„Ő egy Formula-2-es és egy Formula-E bajnok is egyben, így határozottan megvan benne a sebesség, a karizma és a megfelelő hozzáállás ahhoz, hogy F1-es pilóta legyen. Sajnos csak 20 ülés van, ahhoz pedig, hogy egy nagyszerű versenyző jöjjön, egy másik nagyszerű versenyzőnek távoznia kell, szóval ez nem egyszerű, de megérdemli, hogy itt legyen. Majd meglátjuk, hogy megkapja-e a lehetőséget, vagy magától adódik számára lehetőség. Sajnos nincs elég hely mindenkinek” ─ idézte Russelt a Motorsport.

Ha minden a Mercedes tervei szerint alakul, akkor Nicholas Latifi új társat kaphat maga mellé a brit alakulatnál, ám ez abszolút nem lenne a kanadai versenyző ellenére.

„Nem tudom, hogy mondtam-e már korábban, de határozottan úgy gondolom, hogy azután az év után, amikor egymás ellen versenyeztünk a Formula-2-ben, mindenképpen megérdemel egy esélyt az F1-ben. Idén nagyon erős éve volt a Formula E-ben is, ha pedig a Williamsben foglalna helyet és én is ott maradok, akkor szerintem nagyszerű csapattárs lesz és nagyon alkalmas lesz a Formula-1-re” ─ mondta Latifi.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: