DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Sajtó: Albon a Williams első jelöltje

Visszatérő pilóta foglalhatja el a Mercedesbe igazoló Russell helyét a média információi szerint. Ugyancsak hírek szólnak a Monzában várható bejelentésről, amelyet az Alfa Romeo tesz Bottasról.

Ahogy a szezon második felébe ért és újabb 2022-es versenyzői bejelentések várhatóak, felgyorsul a találgatás üteme is. A Belga Nagydíj során a Williams került középpontba, ahol George Russell Mercedeshez való szerződése esetén szabadulhat fel egy ülés. Az olasz Motorsport.com a hétvégén gyűjtött információira hivatkozva állítja, ebben az esetben a Red Bull korábbi pilótája, az idén DTM-ben versenyző és a Nürburgringen futamgyőzelmet elérő Alex Albon áll a jelöltlista élén.

 



A forrás szerint ezen a listán a Red Bull-tartalékpilóta Albon mögött áll a sorrendben a Mercedes kötelékéhez tartozó Nyck de Vries, a Formula-E aktuális világbajnoka, valamint a Formula-2 bajnokesélyese, az Alpine-akadémista Guanyu Zhou. Albonnak biztos helye van a Red Bull tartalékosaként 2022-re, de a thaiföldi egy év szünet után visszatérne a rajtrácsra, különben más szériákra összpontosít, mint az IndyCar.

Egy másik lap, a RaceFans.net arról számol be, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon bejelentés várható az Alfa Romeónál: ennél a csapatnál folytatja Valtteri Bottas, az átigazolás pedig egyet jelent Kimi Raikkönen visszavonulásával. Ez az oka, hogy Russell szerződtetését a Mercedes még nem jelentette be, valamint egybevág Toto Wolff korábbi nyilatkozatával, aki szeptembert jelölte meg a véglegesítés időpontjaként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: