DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Eldöntöttük, ki lesz a versenyzőnk

Választott a Mercedes Valtteri Bottas és George Russell között a 2022-es szezonra – ha hihetünk a Spa-Francorchamps-ban Toto Wolff szájából elhangzottaknak.

A Lewis Hamilton melletti Mercedes-ülés két esélyese csütörtökön még úgy nyilatkozott, nincsen hír 2022-ről, melyet meg tudnának osztani a nyilvánossággal. Toto Wolff szombaton azonban már arról beszélt, döntött a jövő évi pilótapárosról, már csak a bejelentés maradt.

A címvédő istálló csapatfőnöke „igen” választ adott két alkalommal is arra a kérdésre, megszületett-e a döntés – írják a külföldi lapok, köztük az Autosport. „Mindig is őszinte voltam veletek” – tette hozzá egyszer. Kijelentése azért is meglepő, mert a hét elején Wolfftól még azt idézte az F1-es sajtó, hogy csúszik a döntés, és szeptemberben kerül sor a véglegesítésre.



A pilótakérdésnek apropót adott George Russell kiváló szereplése a Belga Nagydíj időmérőjén. „Egy kicsit csalódott vagyok, mert pole-t kellett volna szereznie!” – viccelődött Wolff a Williams-versenyző második rajthelyével. „De a mostani eredmény nem számít, mert jól tudjuk, mire képes George. Már az alsóbb kategóriákban is kiemelkedő volt, akárcsak a Williamsnél és velünk Bahreinben. Ha egy ilyen jellegű perdöntő bizonyítékra lett volna szükségem, akkor valami nem lenne rendben. A döntésben más tényezők is szerepet játszanak.”

„Ha ez könnyű döntés lett volna, már korábban meghoztuk volna. Mindannyian tudjuk, mi rejlik Valtteriben és mi George-ban” – tette hozzá. Kiemelte, a nagycsapat üléséről lemaradó pilótának is segítenek helyet találni. „Mindketten megérdemlik, hogy törődjünk velünk, méghozzá a lehető legjobban. Ugyanis mind a ketten a család tagjai és nagyra tartjuk őket. Jól kell ezt a helyzetet menedzselnünk, hogy aki nem lesz a Mercedes versenyzője jövőre, egy izgalmas program részese lehessen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: