DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Elhalasztja a döntést pilótáiról a Mercedes

A nyári szünet végével lassan megkapjuk a válaszokat a pilótakérdésekre. Nem kapkod azonban mindenki a döntéssel; az érdeklődés középpontjában álló Mercedes inkább még hátradől kicsit.

Amikor egy csapat nyilatkozata a következő évi pilótafelállásuk kapcsán úgy hangzik, hogy „a döntést a nyári szünetet követően hozzuk nyilvánosságra”, a kívülálló arra gondol, ez a vakáció után a lehető leghamarabb, az első egy-két versenyhétvégén megtörténik. Viszont a szezon összes őszi hónapja is ezután van, nem igaz?

Talán így gondolkodhat a Mercedes is, akik a Bottas-Russell kérdésben szintén a nyári leállás utánra ígértek fejleményeket. A csapatfőnök, Toto Wolff néhány napja egy interjúban közölt is új információkat, amik azonban érdeminek aligha nevezhetők.



„Valtteri stabilitása és George tehetsége között kell választanunk” – konferálta fel mondandóját az osztrák, hozzátéve, szerinte a brit fiatalé a jövő. Ezután azonban gyorsan a lényegre tért. „Szeptemberben szeretnénk véglegesíteni a dolgokat, így mindkettejüknek lesz ideje biztosítani a helyét a következő szezonra” – jelentette ki Wolff.

Szeptember már szinte kezdődik is, és valóban, a szezon fele még hátravan, bőven időben van mindenki. A Mercedes azonban hónapok óta tologatja a kérdést, és így nemcsak a két versenyzőt, hanem más csapatokat is kivárásra kényszerítenek. A Williams például addig nem szeretne komolyabb tárgyalásokba kezdeni, amíg nem biztos Russell sorsa, de Bottas is ott van több alakulat listáján.

A Mercedesnek természetesen más is leköti jelenleg a figyelmét, hiszen Magyarországon sikerült a Red Bull elé kerülniük mindkét bajnoki tabellán, és ezt az előnyt nem szeretnék kiengedni a kezükből. Ezt illetően nem lazítanak, ellenfelükben ugyanis ott a potenciál, hogy bármikor visszatámadjon. „Papíron a Red Bull a gyorsabb. De mi a végsőkig küzdeni fogunk, és kell is. Ez a világbajnokság csak a legvégén fog eldőlni” – hangsúlyozta sokadjára Wolff. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: