DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Brundle: Lehetnek súrlódások a Mercedesnél

Martin Brundle szerint gondok adódhatnak a Mercedes csapatánál, ha George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa. A korábbi F1-es pilóta úgy véli, a német márkánál hosszú távon kell gondolkodniuk.

Folyamatosak a találgatások arról, hogy milyen versenyző párossal kezdi meg a 2022-es évet a Mercedes. A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton helye már biztosítva van, ám azt még továbbra sem jelentették be hivatalosan, hogy ki lesz a hétszeres világbajnok csapattársa a jövőben.

A legvalószínűbb forgatókönyv ebből a szempontból, hogy a Williams versenyzője, George Russell érkezik majd az istállóhoz, aki tavaly pont Hamilton helyén ugrott be egy futamra hozzájuk, Belgiumban pedig már az első dobogóját is megszerezte. Az is opciónak tűnik azonban, hogy a németek maradnak a már jól megszokott párosuknál és megtartják Valtteri Bottast.

A Belga Nagydíj hétvégéjén Toto Wolff már elárult annyi konkrétumot, hogy sikerült döntést hozniuk, persze azt továbbra sem árulták el, hogy kit választottak. A Sky Sports szakértője szerint Russell jó választás a jövőre nézve, hiszen a legnagyobb tehetségek egyike, de ez megnehezítheti majd Hamilton életét.



„Két-három év nagyon gyorsan elszáll, különösen a Formula-1-ben, akkora pedig már Max Verstappen, Lando Norris és Charles Leclerc lesz a téma. Szükségük lesz arra, hogy az ifjú tehetségek közül valaki segítsen jó irányba terelni a csapatot, ha pedig George esetét nézzük, ő oda fogja tenni magát és lesznek súrlódások Lewis és közte. Nem kérdés, hogy harcias lenne és azonnal bizonyítani akarna” ─ idézte Brundle szavait a PlanetF1.

Az egykori versenyző szerint a Mercedesnek is legalább kettő vagy három esztendővel előre kell gondolkodniuk és olyan pilótát szerződtetniük, akire bármikor számíthatnak a jövőben.

„A Mercedesnek két-három év távlatában kell gondolkodnia, ezek a döntések pedig nagyon is ilyen időszakra születnek. Nekik van a leggyorsabb autójuk, így olyan versenyzőre van szükségük, aki megnyeri a versenyt, akkor is, ha Lewis nem tud győzni” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: