DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Több is lehetett volna ebben

Nem volt egyszerű napja a hétszeres világbajnoknak sem, aki ezúttal a második sort tudta megszerezni a vasárnapi futamra. A brit pilóta nem elégedett a harmadik hellyel, de igyekszik pozitív maradni.

Nagyon trükkösek voltak a körülmények a Belga Nagydíj időmérő edzésén. Az eső eléggé megkavarta a lapokat, ez pedig nem a legjobban jött ki a címvédő Lewis Hamilton számára. A Mercedes versenyzője még elég jól állt a Q3 elején, ám a végére már nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan tervezték. A harmadik rajtkockát sikerült megszereznie, miközben legnagyobb riválisa, Max Verstappen az élről indulhat és meglepetésre még George Russell is elé került.

Hamilton igyekezett a pozitívumokat megtalálni a jelenlegi helyzetben, főleg, hogy holnap sem feltétlenül számíthatnak barátságosabb időjárásra.

„Több is benne volt ebben, de meglehetett volna az első sor is. Ez egy nagyon nehéz nap volt, de tényleg próbálok pozitív és összeszedett maradni. Gratulálok Maxnak, mert nagyon jó munkát végzett, számomra az első kör sikerült jobban, a másodikon már eléggé szenvedtem. George is fantasztikus volt, hatalmas kört futott” ─ mondta a brit pilóta közvetlenül az időmérő edzés után.



Belgiumban egyébként is sok múlik a stratégián, holnap viszont kérdéses mennyire lesz száraz a pálya, hiszen ez ismét megnehezítheti a dolgokat. A Mercedes nincs egyszerű helyzetben, miután ezzel a harmadik hellyel Hamilton nem csak lépéshátrányba került, de a csapattárs sem lesz ott a közelébe, Valtteri Bottasnak ugyanis öt helyes rajtbüntetéssel kell számolnia a Magyar Nagydíj rajtjánál okozott baleset miatt.

„Biztosan nagyon nehéz lesz a holnapi nap is. Meg kell találni az egyensúlyt a nagyobb végsebesség és a kanyar tempó között, meglátjuk hogyan sikerül majd, nagyon hálás vagyok a csapatnak, hogy ilyen higgadtan végezték a munkájukat, holnap pedig egy új nap kezdődik és remélhetőleg egy izgalmas versenyünk lesz, főként a szurkolók miatt.”

„Nem tudom mi történt Valtterivel, sajnos hátrébb van, ez pedig stratégia szempontjából nehézséget okoz nekünk, mert még ott van a büntetése is. Mindent megteszünk, de a lényeg, hogy amint mondtam, holnap egy új nap indul és meglátjuk hogyan alakul a verseny, remélhetőleg élvezetes lesz” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: