DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Russell: Nem volt veszítenivalónk

A hungaroringi után újabb fantasztikus teljesítmény könyvelhet el George Russell: hajszál híján nem lett meg élete első pole-pozíciója. A versenyen már nem hagyná magát.

Nem véletlenül szereti sok pilóta az esőt; olyan fordulatokat tartogathat, amely akár egy-egy versenyző élete nagy pillanatát is eredményezheti. Ehhez állt nagyon közel George Russell is a Belga Nagydíj időmérőjén. Az utolsó utáni pillanatig a Williams britjéé volt a pole-pozíció, amíg Max Verstappen el nem happolta előle egy végső próbálkozással.

Russell-lel így is madarat lehetett volna fogatni; bár a könnyei ezúttal nem csordultak ki, ahogy kilencedik helye után, úgy most is nehezen találta a szavakat. A második helynek épp annyira örül, hiszen épp annyira irreális ez is, akár az első pozíció lett volna.

 



„Nem is tudom, mit mondjak. Természetesen jó lett volna az első hely, de itt vagyunk az első sorban. A srácok bámulatos munkát végeztek. Az autó remek volt, és én is magabiztosnak éreztem magam. Mindent bele holnap!” – nyilatkozta boldogan, miután kiszállt az autóból.

Bár a körülmények trükkösek voltak, Russell szerint jól tették, hogy mertek kockáztatni. Így a holnapot is sokkal jobb helyzetből várhatják, és ha nem is ők a második legerősebb csapat a mezőnyben, egy újabb nagyszerű eredményre komoly esélyt teremtettek. „Semmi veszítenivalónk nem volt. Az, hogy a Q3-ba kerültünk, már nem ért meglepetésként. Tudtuk, hogy Max feltekeri majd a motort, de úgy voltunk vele, hajrá, menjünk, próbáljuk meg. Holnap remélhetőleg sikerült pontokra váltanunk. Legalábbis ez a tervünk. Ha az időjárás hasonló lesz, menni fogunk érte” – mondta Russell, akinek ez a második hely természetesen élete legjobb rajtpozíciója.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: