DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Schumacher: A pontszerzés igazi bónusz lenne

Mick Schumacher az idén mutatkozott be az F1-ben és a mezőny leggyengébb autójával kell harcolnia a riválisok ellen. A német szerint nagy ajándék lenne, ha pontokat tudnának szerezni.

Nehéz éve van a Haas csapatának, hiszen nem igazán fejlesztették az idei autójukat, miután inkább a következő szezonra szerettek volna koncentrálni, így pedig a 2021-es szezonra egyfajta átmenetként tekintenek. Nyikita Mazepin és Mick Schumacher személyében két újonc pilótával teljesítenek idén, utóbbi pedig úgy vélte, hogy a hibái ellenére folyamatosan sikerült fejlődnie az év első felében.

Bár idén jelentős hátrányba kerültek, a csapatfőnök Günther Steiner mégis bizakodó a helyzetüket illetően és a középmezőnybe várja alakulatát, viszont Schumacher szerint már az is sikernek könyvelhető el, ha közelebb kerülnek a pontszerzéshez.

„Ha a szezon végén azt látjuk, hogy közelebb kerülünk a kvalifikáció második szakaszához és a pontokhoz, akkor azt hiszem, az már siker lesz számunkra. Nyilvánvalóan elképesztő bónusz lenne, ha pontokat szereznénk, szerintem igazából ebben reménykedünk. Biztos, hogy lesznek olyan versenyhétvégék, amelyek őrültebbek lesznek és remélhetőleg ott leszünk, hogy begyűjtsük ezeket a pontokat. Ettől függetlenül nem lenne nagy dráma, ha ez nem jönne össze, mert tudtuk, hogy nehéz lesz az idei év" ─ idézte a német pilóta szavait a Motorsport.



A legjobb tíz ugyan messze van az amerikai istálló számára, ám Schumacher úgy gondolja, így is képesek célokat találni maguknak a csapattársával együtt.

„Számomra a szezon nagyon korai szakasza arról szólt, hogy olyan helyzetbe hozzam magam, melyben különböző céljaim lehetnek. Az elején talán Nicholas volt az, most pedig már eljutottunk oda, hogy George teljesítményével mérem össze magamat. Úgy gondolom, hogy ez az, ami igazán lehetőséget adott nekem arra, hogy előre lépjek, és megpróbáljak fejlődni is. Nyilvánvaló, hogy két újonc vagyunk, de mégis tudunk tanulni egymástól és remélhetőleg jövőre képesek leszünk harcolni a srácokkal az élmezőnyben.”

„Az elégedettségünk alapvetően abban rejlik, hogy egy nehezebb és kevésbé fejlett autóval is képesek vagyunk időnként harcolni a Williams csapatával, azt hiszem, igazából ez az, ami motivál. Ez az oka annak is, hogy korán jövök be dolgozni és későn megyek el, hogy tudjam, mindent megtettem azért, hogy a lehető legközelebb kerülhessünk egymáshoz” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: