DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Steiner a középmezőnybe várja a csapatát

A Haas csapatfőnöke úgy érzi, előrébb léphetnek 2022-től és elérhetőnek érzi a középmezőnyt. Günther Steiner szerint az új szabályok miatt egyenlőbb lehet a küzdelem a jövőben.

Nincs könnyű dolga az amerikai istállónak, hiszen a jövőre bevezetésre kerülő új aerodinamikai szabályok miatt nem fejlesztették a 2021-es versenygépüket, így viszont jelentős hátrányba kerültek a riválisokhoz képest és a mezőny végére estek vissza. Jelenleg övék a leggyengébb autó, így az újonc versenyzőik, Mick Schumacher és Nyitika Mazepin sincsenek egyszerű helyzetben.

Günther Steiner korábban már elmondta, hogy bízik a pilótáik fejlődésében, ahogy egyre több tapasztalatot gyűjtenek, most pedig a következő szezonról is beszélt. Úgy véli, hogy ismét felvehetik a verseny az ellenfelekkel, ebben pedig többek között a költségvetési sapka lehet a segítségükre.

„Szerintem a költségvetési sapkának, biztosan sok köze van ehhez, mert ha nem lenne, akkor a nagy csapatok párhuzamosan fejlesztették volna az idei és a jövő évi autót is. Mivel a szélcsatornában végzett idő és a CFD számítások is korlátozottak, így általánosságban véve kiegyenlítettebb a játéktér” ─ idézte Steiner szavait a Crash.



„Úgy indultunk el, hogy tudtuk, ezzel az autóval nincs értelme bármibe is befektetni, mivel az nem volt jó korábban. Tavaly teljesen leálltunk a fejlesztéssel, rengeteg befektetést bele tenni, beleértve a pénzt és az embereket is, nem olyasmi, amit az ember nem akar, de még jó munkával is maximum az alsó középmezőnyben vagyunk, szóval úgy döntöttünk, hogy teljes erőbedobással a jövőre koncentrálunk. Remélhetőleg ez kifizetődik.”

Steiner szerint már most is érezhető, hogy fejlődött a csapatuk, így biztos benne, hogy versenyképesebbek lesznek.

„A szezon elején egy kicsit lassabban indult újra a fejlődésünk, mivel sok részleget újra kellett indítanunk a bázison, de most már jó ütemben és jó emberekkel dolgozunk. Bízom benne, hogy vissza tudunk térni a középmezőnybe, de hogy meddig jutunk, arra még várni kell” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: