DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Steiner továbbra sem számít a pontokra

Bár Magyarországon jó esélyük volt a pontszerzésre, a Haas csapatfőnöke még mindig reálisan látja a dolgokat. Günther Steiner szerint kevés esély van arra, hogy ne legyenek utolsók a szezon végén.

Az idei szezon kifejezetten nehéz a Haas istállójának, hiszen jelentős hátrányba kerültek, ezen pedig az sem segít, hogy két újonc pilótával teljesítik a 2021-es évet. Bár normális esetben nincs igazán esélyük arra, hogy pontot szerezzenek, a Magyar Nagydíj nagyon fordulatosra sikerült, az amerikai csapat mégsem tudta kihasználni a lehetőséget.

Nyikita Mazepin a bokszutcában törte meg az autót, Mick Schumacher viszont egy egészen biztató teljesítménnyel a 12. helyen végzett. A német pilóta még Max Verstappennel is csatázhatott, ebből pedig véleménye szerint sokat tanult. Steiner viszont úgy gondolja, nincs esély igazán arra, hogy előrébb lépjenek a pontversenyben, főleg, hogy a Williams mindkét versenyzője pontszerző helyen zárt a Hungaroringen.



„Az esélyek erre nagyon-nagyon kicsik, reálisan látom az ilyen dolgokat. A Williams sem számított arra, hogy pontokat szereznek, de megfelelő munkát végeztek és a jó időben voltak jó helyen. Ilyen a versenyzés. Ezért mondom mindig azt, hogy meg kell próbálni a legjobbat kihozni magunkból. Ott voltak, amikor pontot lehetett szerezni és meg is tették, de nem fogadnék arra, hogy több pontot szerzünk náluk.” ─ idézte Steinert a Racefans.

A Haas számára tehát felemásan alakult a legutóbbi futam, hiszen orosz pilótájuk autója a kiállása során sérült meg, amikor Kimi Raikkönen neki ütközött a jobb első kerekének, ezzel eltörve a felfüggesztését. A csapatfőnök szerint sajnos ez is a játék része.

„Nagyon kiábrándító volt, nem lett volna erre szükség. Néha vannak olyan dolgok, melyeknek nem szabadna megtörténniük. Még a baleset nélkül is nehéz lett volna pontokat szereznünk, Nyikita így kihagyott egy újabb versenyt, ebből viszont sokat tanulhat. Nagyobb gond ez most nekünk a pontoknál, de már megtörténtés nem tudunk mit tenni ellene. Remélhetőleg tanulunk belőle mi is valamit” ─ tette hozzá Steiner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: