DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Közepesre osztályozza első félévét Mick Schumacher

Sokak szerint a 22 éves német teljesít legjobban az újoncok között, de ő kritikusabb magával. Eddigi szezonja fénypontja a csata volt Verstappennel a Hungaroringen.

A Formula-3 és Formula-2 megnyerése után a Formula-1-es mezőnyben debütált Mick Schumacher: első szezonjára a rajtrács sereghajtójánál, a Haasnál került sor. A pontszerzésre így reális esély nem nyílt (a legjobb pozíció eddig 12. helyezés Hungaroringen és 13. hely Bakuban), a német mégis sűrűn zsebel be elismerést a közvéleménytől a gyenge autóval mutatott feltűnő teljesítményért. Ő kritikusabb magával.



„Közepesnek gondolom a teljesítményem. Nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahogyan az év első fele alakult. De valamelyest ez is része egy újonc szezonnak. Az ambícióm természetesen az, hogy a legjobb formámat nyújtsam és pontot szerezzek. De ezért még meg kell dolgoznom” – mondta a Bild lapnak Schumacher.

Az ifjonc szezonját néhány baleset árnyékolta be, összetörte a Haast Imolában és Monacóban futamon, legutóbb, a Hungaroringen pedig az időmérőn szenvedett balesetet. A szezon fénypontja mégis a Magyar Nagydíj volt, melyen rövid időn át a bajnokesélyes Max Verstappennel csatázhatott.

„Rengeteget tanultam belőle! Nagyon jót tett nekünk az a csata, hogy megtapasztaltuk, milyen harcban lenni és védeni a pozíciónkat” – mondta Schumacher, aki sokáig pontszerző helyen haladt a Hungaroringen, de teljes távon a Haas végül hátracsúszott a mezőny végére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: