DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Schumachert meglepte, mennyi ideig tartotta a többieket

Bár a pontszerzők közül végül kicsúszott az F1-es Magyar Nagydíjon, az újonc német versenyző szerint a hungaroringi futam így is a fényt mutatja az alagút végén a Haas számára.

A Magyar Nagydíj rajtja után kialakult káoszból az FP3-as balesete miatt az időmérőt kihagyó, s így a mezőny végéről rajtoló Mick Schumacher is jól jött ki: egy ideig pontszerző helyen is haladt. Ám ami ennél is meglepőbb volt, hogy hosszú körökön keresztül tudott maga mögött tartani a Haasnál egyértelműen gyorsabb autókat, többek között a vb-aspiráns Max Verstappen Red Bullját – még ha a holland RB16B-je sérült is volt. Ez pedig a németet is meglepte:

schumacher-verstappen-haas-hung-1



„Nem számítottam rá, hogy olyan sokáig tartani fogom őket, de örülök, hogy sikerült, valamint annak is, hogy lehetőségem volt az élpilótákkal harcolni” – idézi Schumachert a RaceFans.net szakoldal. „Kétszer is összecsaptam Maxszel a pályán. Szóval az, hogy ilyen tapasztalattal gazdagodtam, és nem roppantam össze a nyomás alatt, mindenképp pozitív napot jelent.”

Bár végül Schumachert átlépték a gyorsabb riválisok, s a pilóta csak a 12. helyen futott be, így a Haas továbbra is pont nélkül áll az utolsó pozícióban a konstruktőri tabellán, a német szerint a csapat erőt meríthet a Hungaroringen látottakból:

„Szerintem ez mindenki számára megmutatta a fényt az alagút végén. Sok dolgot tanultunk és sok dolgot vihetünk magunkkal innen. És nyilván mindenki várja már a nyári szünetet, hogy aztán majd Spában visszatérjünk.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: